Saptamana de prevenire a criminalitatii - Politia imparte 15000 de pliante pe strada E-mail
saptamana de prevenire a criminalitatiiReprezentanţii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminălităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu anunţă începerea Săptămânii de prevenire a criminalităţii de luni, 27 septembrie. De-a lungul săptămânii, vor avea loc mai multe acţiuni de informare a cetăţenilor, atât în mediul urban, cât şi rural. Vor fi împărţite şi pliante informative, aproximativ 15.000, ce conţin recomandări privind tâlhăriile, furtul din autoturisme şi locuinţe.

„Săptămâna de prevenire a criminalităţii îşi propune să informeze cetăţenii cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia în cazul unor tâlhării sau furturi", a declarat, din partea Biroului de Analizăşi Prevenire a Criminalităţii Sibiu, Nicoleta Gavrea. Cu această ocazie au fost tipărite aproximativ 15.000 de pliante, ce vor fi împărţite sibienilor pe stradă, de lucrătorii biroului. Sub sloganul „Alege siguranţa", pliantele conţin informaţii privind prevenirea furturilor din locuinţe, pentru prevenirea tâlhăriilor şi pentru prevenirea furturilor de şi din autoturisme.

Prevenire şi în Mediaş

De-a lungul acestei săptămâni, vor fi organizate întâlniri cu diferite grupuri. Pentru luni, poliţiştii se vor întâlni cu angajaţii de la Mondex, iar de la ora 13, în centrul municipiului, vor împărţi pliante trecătorilor. Ziua de marţi, 28 septembrie, va fi dedicată medieşenilor. Potrivit sursei citate mai sus, va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii Sfatului Bătrânilor din municipiul de pe Târnava Mare, iar după amiază poliţiştii vor împărţi din nou pliante medieşenilor. De la ora 13 este programată o întâlnire cu elevii Şcolii Naţionale de Gaz şi ai Liceului teoretic „Stephan Ludwig Roth" din Mediaş.

Înformări şi în mediul rural

Poliţiştii se vor afla miercuri, 29 septembrie, în mediul rural, mai exact în localităţile Roşia şi Cristian. „Aceste două localităţi au un grad mai ridicat de infracţionalitate, potrivit statisticilor. În Roşia, spre exemplu, de la începutul anului au avut loc aproximativ 200 de fapte cercetate de poliţişti. Jumătate dintre ele cu violenţă, pe fondul consumului de alcool", a declarat Nicoleta Gavrea.

În localitatea Cristian, au fost sesizate 49 de infracţiuni, de la începutul anului, predominând cele cu violenţă.

Întâlniri cu persoanele în vârstă

Tot în cadrul Săptămânii de prevenire a criminalităţii, pentru joi, 30 septembrie, este programată o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice din Sibiu, la Casa de Cultură a Sindicatelor. „Am dorit să ne întâlnim şi cu persoanele vârstnice pentru că am constatat că au fost victime ale tâlhăriilor, înşelăciunilor şi furturilor şi vrem să le facem o pregătire antivictimală", a declarat Nicoleta Gavrea.

Discuţii şi cu motocicliştii

Poliţiştii vor avea o întâlnire şi cu motociclişti din Sibiu, vineri, 1 octombrie. Sunt aşteptaţi să participe aproximativ 50 de motociclişti. Aceştia vor urma un traseu prin oraş, după care vor opri în faţa sediului vechi al Primăriei. „Discuţia va avea loc în jurul orei 18, în incinta unei şcoli de şoferi", a explicat Nicoleta Gavrea.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav