Saracii Sibiului traiesc din alocatiile pentru copiii E-mail
alocatiile pentru copii 26,54% din oamenii săraci ai acestui judeţ se bazează, lunar, pe alocaţiile de stat pentru copii, se arată într-un rezumat al Masterplanului pentru asistenţă socială realizat la comanda Consiliului Judeţean.

Dacă la acest procent adăugăm şi pe cei care susţin că trăiesc din banii daţi pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani, rezultă că aproape o treime din oamenii săraci îşi hrănesc familiile din banii pe care statul îi dă pentru copiii lor. Pentru alţi 19 din 100 de săraci, salariul reprezintă principala sursă de venit, în timp ce restul sibienilor aflaţi în dificultate financiară îşi încheagă bruma de bani din pensie (12,9%), ajutor pentru încălzirea locuinţei (9,16%) munci ocazionale (9,16%) ajutor social (8,04%), alocaţii familiale (7,1%) şi alocaţiile pentru copiii sub vârsta de doi ani (3,55%).

"Analiza comparativă a datelor cu privire la principalele surse de venit în funcţie de regiune şi mediul de rezidenţă arată următoarea frecvenţă:
Zona Secaşelor- salarii (13,2%), ajutor social (6,6%);
Sibiu- salarii si pensii (7,5%);
Valea Hârtibaciului- alocaţii de stat pentru copii (5,7%), pensii (5,3%), salarii (4,8%);
Mărginimea Sibiului- pensii (4,8%), alocaţii de stat pentru copii (2,2%);
Valea Oltului- salarii (6,1%), ajutor social (1,8%).
Se observă faptul că alocaţiile de stat pentru copii reprezintă o principală sursă de venit în mediul rural, iar ajutorul social – o principală sursă de venit pentru familiile cu copii", se arată în masterplanul amintit. Datele au fost realizate în urma unui sondaj efectuat în întreg judeţul.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav