Schimbarea la fata a bacalaureatului E-mail
Modificarea bacului E oficial. Elevii de clasa a XII a vor susţine doar două probe scrise la finalul liceului, iar în timpul anului şcolar vor fi supuşi unor evaluări orale şi practice. Noua formă a fost adoptată printr-o Ordonanţă de Urgenţă publicată, deja, în Monitorul Oficial şi va fi aplicată începând cu acest an şcolar.

Astfel, în cursul anului şcolar, elevii vor susţine o probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. O probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, o probă de evaluare a competenţei lingvistice, într-o limbă de circulaţie internaţională, studiată pe parcursul învăţământului liceal şi o probă de evaluare a competenţelor digitale.

Evaluările se vor organizeaza şi se vor desfăşoara la nivelul unităţii de învăţământ, pe parcursul clasei terminale de liceu, în faţa unei comisii prezidate de directorul unităţii de învăţământ şi numite prin decizie a inspectorului şcolar general, în condiţii stabilite printr-o metodologie elaborată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei. (MECI)
La final, doar probele scrise

Probele scrise, prin care sunt verificate competenţele formate pe durata învăţământului liceal, se vor susţine după încheierea anului şcolar, în faţa unei comisii formate de inspectoratul şcolar judeţean.

Astfel, elevii vor avea de susţinut, începând cu acest an şcolar, o probă scrisă la limba şi literatura română, comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, o probă scrisă la limba şi literatura maternă, comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale. De asemenea, va fi vorba despre o probă scrisă, diferenţiată în funcţie de filieră, profil şi specializare (matematică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru filiera tehnologică sau, după caz, pentru filiera vocaţională, respectiv istorie, pentru profilul umanist din filiera teoretică sau, după caz, pentru filiera vocaţională). Nu în cele din urmă, aceştia vor susţine şi o probă scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru fizică, chimie, biologie sau informatică, respectiv geografie, filosofie, logică şi, argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

Două sesiuni de bacalureat

În decursul unui an şcolar se organizează două sesiuni ale bacalaureatului. Se consideră promovaţi elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au susţinut probele prevăzute în interiorul anului şcolar, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media aritmetică, calculată cu două zecimale exacte, a notelor obţinute la probele scrise este cel puţin 6. În cazul nepromovării examenului, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute in decursul anului şcolar, respectiv rezultatele la probele scrise la care s-a obţinut cel puţin nota 5.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav