Schimbari in desfasurarea Bac~ului E-mail
Schimbari in desfasurearea bac-ului Elevii ar putea să susţină examenul de bacalaureat într-o formă mult modificată, dacă Guvernul va accepta ordonanţa de urgenţă ce prevede noul mod de organizare al examenului, propus de ministrul educaţiei.

În cazul în care ordonanţa va fi aprobată, examenul de bacalaureat va consta doar din trei probe, scrie Mediafax. Astfel, toţi candidaţii clasei a XII-a vor susţine, obligatoriu, proba la Limba română scris. A doua probă este la Matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional. A treia probă este una la alegere, între Fizică, Biologie, Chimie sau Informatică pentru real, tehnologic şi o parte din vocaţional, iar pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional, la alegere între disciplinele socio-umane, respectiv Geografie, Logică, Filosofie, Psihologie, Economie, scrie Mediafax, citând pe secretarul de stat al Ministerului Educaţiei.

Ordonanţa de urgenţă va fi prezentată Guvernului la sfârşitul lunii august şi, în cazul în care va fi acceptată de Executiv, va fi aplicată din 2010. În cazul în care ordonaţa nu va fi acceptată, examenul de bacalaureat va avea aceeaşi formă, doar că subiectele de examen nu vor mai fi afişate pe internet.

Totodată, pe parcursul anului şcolar, în semestrul al II-lea, elevii claselor a XII-a vor susţine, obligatoriu, două teste de competenţă, unul de competenţă lingvistică (limbi moderne), iar al doilea de competenţă în comunicare (limba română). Aceste teste vor fi notate cu calificative. În plus, la alegere, candidaţii pot susţine şi un test de informatică pentru care vor obţine un certificat.

Schimbări şi la admiterea în liceu

Lucrurile sunt mult mai clare în ceea ce priveşte admiterea în liceu. Potrivit aceleiaşi surse, modul de admitere în licee va fi modificat, cu siguranţă, printr-un ordin de ministru. Astfel, admiterea în liceu pentru acest an va reprezenta 50 la sută media celor patru ani, 25 la sută rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a şi 25 la sută rezultatul la testul naţional, ce va fi introdus, în premieră, în anul şcolar 2009-2010.

Acest test naţional va înlocui şi va fi gândit ca un test care verifică adaptarea la viaţă a candidaţilor.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav