Scolile sunt la pamant E-mail
scolile sunt la pamant Scolile din judetul Sibiu nu sunt pregatite pentru inceperea anului scolar. Profesorii sunt la un pas de greva, in timp ce directorii sunt disperati ca nu au bani sa finalizeze lucrarile incepute. Inspectorul general Constantin Catrina recunoaste ca multe unitati de invatamant din judet isi vor deschide portile, pe 15 septembrie, in conditii deloc europene.
Copiii vor pasi in scoli total nepregatite sa-i primeasca.

Nu au toalete suficiente, n-au fost zugravite, nu au incalzire centrala, accesul in zona este problematic, nu au mobilierul necesar activitatilor zilnice, nu au acoperis, nu au microbuze pentru elevii care fac naveta. Au, in schimb, fatade care stau sa cada, mansarde incepute si neterminate, datorii uriase la utilitati si chiar profesori care ameninta ca vor boicota inceperea anului scolar.

Asa se prezinta scolile din judetul Sibiu, cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar 2008-2009. Aceasta, in conditiile in care Ministerul Educatiei a alocat fonduri considerabile pentru programul de reabilitare a unitatilor de invatamant sibiene. „In conformitate cu alocatiile bugetare prevazute prin H.G.655/2009, valoarea totala pentru intreg judetul Sibiu a fost de 2.166.000 lei pentru anul 2009 si 2.166.000 lei credite angajament pentru anul 2010", precizeaza Constantin Catrina, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Sibiu.

Impas la Turnu Rosu

In pofida eforturilor sustinute, situatia din teren pune serioase semne de intrebare parintilor, care nu stiu daca sa-si trimita sau nu copiii la scoala. O problema majora se inregistreaza la Turnu Rosu. Mai exact, la Scoala cu clasele I-VIII „M. Basarab" Turnu Rosu, unde elevii navetisti sunt invitati sa bata la pas distante kilometrice, in situatia in care microbuzul scolar necesar pentru transportul elevilor de la Sebesu de Jos la Turnu Rosu nu mai exista. Totodata, la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Medias, la cladirea a doua, cea veche, sunt sparte toate geamurile dinspre curte. In respectiva curte a scolii, care are tot gardul rupt, intra persoane straine care provoaca aceste pagube. „Precizam ca aceasta cladire va fi folosita in anul scolar 2009-2010 doar la Sala de sport si pentru grupurile sanitare. Precizam ca si aspectul exterior al cladirii amintite este deplorabil", arata Catrina.

Nu sunt bani pentru toalete

La Scoala cu clasele I-VIII Seica Mica, structura Sorostin, exista probleme legate de zidul de sprijin pentru care nu au fost alocate fonduri suplimentare. Nevoie este, de asemenea, si de un grup sanitar separat pentru gradinita din Sorostin, care va functiona in incinta scolii. Grupul sanitar din incinta scolii, existent la ora actuala, nu functioneaza pentru ca nu are o fosa septica, element strict necesar pentru functionarea sa. Mai mult, la Scoala cu clasele I-VIII „SP Barcianu" Rasinari, structura Prislop, exista probleme de amplasare a fosei septice deoarece spatiul din jurul scolii este prea mic. Tot aici mai sunt necesare lucrari de amenajare interioara precum zugravit partial si montare parchet. Constructorul SC Construct Geltsch SRL a oprit, insa, lucrarile pentru ca nu a primit banii necesari lucrarilor.

Sibiul, pe acelasi calapod

Delicata este si situatia Scolii Nationale de Gaz din Medias, unde a fost sistata furnizarea gazului metan. In caz de neplata a datoriei pana la data de 3 septembrie, se vor desfiinta si contoarele aferente, ceea ce ar duce la o rebransare mult mai costisitoare. Probleme mari sunt si la scolile din Racovita, Selimbar si Gura Raului. Nici Sibiul nu sta mai bine la acest capitol, avand in vedere faptul ca la Gradinita nr. 38 sunt restante la plata facturilor, la Gradinita Nr. 42 nu exista mobilier pentru mansarda recent construita, la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Nr. 1 Sibiu nu se va putea asigura transportul elevilor cu microbuzul in perioada septembrie-octombrie 2009. Ca si cum nu ar fi de ajuns, „la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 19 Sibiu se solicita sprijinul in repararea scocului la acoperisul scolii spre curtea interioara, defectiune aparuta in aceasta vacanta", a conchis Catrina.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav