Se incheie Festivalul George Enescu ncepe opera E-mail
Ultimul concert Al cincilea şi ultimul concert care are loc la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, este programat joi, 17 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Melomanii vor primi o combinaţie ciudată, dar reuşită de muzică, interpretată de orchestra sibiană. Este vorba de arii de Enescu, Ceaikovski şi Verbey, ultimul compozitor olandez. Dirijorul este un cunoscut al publicului sibian - Theo Wolters.

Sfârşitul Festivalului Enescu la Sibiu nu putea să se încheie altfel decât cu un concert al orchestrei sibiene, pentru a doua oară invitată să participe la acest eveniment muzical. Directorul filarmonicii din Sibiu, Ioan Bojin, declară că această participare i-a onorat, Sibiul fiind al cincilea oraş care găzduieşte concerte în cadrul festivalului, iar orchestra sibiană fiind a treia invitată, pe lângă cele din Cluj şi Iaşi. La toate cele patru concerte de până acum sala a fost aproape plină.

Joi, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului olandez Theo Wolters, va interpreta “Triptic”, de Adrian Pop, Concert pentru clarinet şi orchestră, de Theo Verbey, Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op.35, de P.I. Ceaikovski şi Rapsodia nr.1 în La Major, op.11, de George Enescu. Solişti invitaţi sunt violonista Anna Ţifu, din Italia, laureată al Concursului Internaţional Geroge Enescu – ediţia 2007, şi Arno Piters, la clarinet.

Arta lirică

Sibienii iubitori de muzică nu vor lâncezi mult timp. Peste zece zile începe a opta ediţie a Festivalului Internaţional al Artei Lirice. Începutul acestuia a fost mutat, datorită festivalului enescian, ceea ce va duce şi la întârzierea, cu câteva zile, a debutului stagiunii filarmonicii sibiene. Primul concert de operă, “Gianni Schicchi”, dedicat copiilor, este susţinut de Opera Comică din Bucureşti, în 27 septembrie. În 29 septembrie, Viena Opera Company, împreună cu Filarmonica Sibiu, va susţine concertul “În împărăţia operei şi a operetei”. Opera din Cluj va interpreta, în 1 octombrie, “Maria de Buenos Aires”. În 4 octombrie, Opera Naţională din Bucureşti va pune în scenă opera Rigoletto, finalul festivalului, din 8 octombrie, fiind unul de gală, dedicat tinerilor interpreţi.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav