Se lucreaza pe intreg traseul centurii Sibiului E-mail
se lucreaza la centura Lucrările la centura Sibiului evoluează bine, iar prefectul Constantin Trihenea şi senatorul PD–L de Sibiu, Ion Ariton, spun că Sibiul va avea centură până la finele acestui an. Cei doi au vizitat, ieri, în cadrul unei vizite de lucru, întregul traseu al centurii Sibiului. Au început la Podul Guşteriţei, s–au deplasat la viitorul viaduct peste calea ferată de la Ocna Sibiului şi s–au oprit la organizarea de şantier a societăţii Vectra Service, care începând de astăzi va începe lucrările efective la tronsonul doi al centurii.

Constantin Trihenea şi Ion Ariton au purtat discuţii despre mersul lucrărilor atât cu reprezentanţii Max Bogl şi Geiger (firme ce şi–au adjudecat primul tronson), cât şi cu cei ai societăţii Vectra Service, pentru tronsonul doi, declarându–se mulţumiţi de modul în care decurg lucrările. Vântul extrem de puternic şi stratul de praf care s–a ridicat pe traseul centurii nu le–au pus probleme celor doi lideri ai judeţului.

Pretenţii exagerate pentru exproprierile de teren

Prefectul Constantin Trihenea a afirmat, ieri, că exproprierile pentru tronsonul doi s-au finalizat, cu câteva excepţii concrete. Încă se mai duc negocieri cu câţiva proprietari, deoarece potrivit afirmaţiilor prefectului, pretenţiile financiare sunt exagerate şi mult peste preţul pieţei. Acesta a declarat că nu poate da detalii despre ce suprafeţe de teren şi sume de bani este vorba, de aceste detalii ocupându-se Ministerul de Finanţe şi Ministerul Transporturilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că aceste cazuri nu vor pune probleme constructorului în finalizarea lucrărilor la tronsonul doi. Interesul prefectului Trihenea şi al senatorului Ariton a fost mai mare pentru tronsonul doi, aceştia discutând minute în şir cu reprezentanţii Vectra. Responsabilii societăţii sunt optimişti că lucrările se vor încheia în acest an, însă un factor important îl reprezintă şi condiţiile meteorologice din această primăvară. De astăzi vor începe lucrările la porţiunea de autostradă din tronsonul doi. Practic, în continuarea primului tronson al centurii, urmând ca în luna aprilie să se treacă şi la reabilitarea porţiunii din drumul judeţean Sibiu - Ocna Sibiului. Vectra Service a finalizat organizarea de şantier, a primit amplasamentul lucrării şi a finalizat măsurătorile. În câteva zile se va finaliza şi descărcarea arheologică a terenului, însă nu sunt informaţii că în zonă ar exista vestigii arheologice.

Vectra Service va moderniza tronsonul cuprins între Ocna Sibiului şi Aeroport, în lungime de aproape 7 km. Valoarea totală a contractului este de 9.852.910,04 euro (fără TVA), din care 75 la sută din valoarea eligibilă constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, prin programul ISPA. Restul fondurilor sunt asigurate de la bugetul de stat. Obiectivul contractului îl reprezintă construcţia variantei de ocolire a localităţii Sibiu, Secţiunea 2 cu profil de autostradă, între km 14+860 şi km 17+500, precum şi reabilitarea DJ 106 B, între km 0 şi km 3+600". Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data începerii lucrărilor, însă se va lucra la foc continuu, astfel încât acest tronson să fie finalizat în 31 decembrie 2010. Totodată, perioada de garanţie este de 24 luni.

78 la sută din tronsonul doi este finalizat

Cu toate că se lucrează în ritm la alert la primul tronson al centurii Sibiului, constructorii să gândesc să încheie un contract adiţional, prin care termenul să fie prelungit până în luna octombrie 2010. În acest moment, în acte, termenul de finalizarea a lucrărilor este 31 august 2010. Întârzierea se datorează lucrărilor care trebuie refăcute pe porţiunea construită de firma italiană TODINI, primul constructor al centurii Sibiului. Decizia va aparţine în final beneficiarului, Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi. În cele din urmă, s-a găsit şi soluţia de remediere a porţiunii deteriorate după ce TODINI a părăsit şantierul, astfel că lucrurile vor evolua destul de rapid. Potrivit reprezentanţilor firmei de consultanţă, în acest moment, primul tronson al centurii este finalizat în proporţie de 78 la sută. Lucrurile sunt destul de vizibile şi în ceea ce priveşte cel mai lung viaduct de pe traseul primului tronson, în speţă cel care traversează calea ferată de la Ocna Sibiului. Aici, după ce au fost finalizate elevaţiile viaductului, s-a trecut şi la montarea grinzilor de beton. Şi viaductul de la Guşteriţa este destul de avansat, acum lucrându-se la montarea grinzilor. Întârzierile la cele două viaducte din vara anului trecut, au fost recuperate. Valoarea investiţiei pentru primul tronson este de 48 milioane de euro.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav