Se reia vaccinarea bebelusilor impotriva tuberculozei E-mail
vaccinare bebelusi În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura în 16 centre de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii organizează, începând de azi, campania de recuperare a restanţierilor la vaccinarea antituberculoză (BCG), pentru copii nevaccinaţi, născuţi în perioada februarie - iunie 2010. Vaccinul BCG, produs în Bulgaria, a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul UNICEF şi este gratuit.

16 centre de vaccinare în judeţul Sibiu

În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura în 16 centre de vaccinare, organizate sub coordonarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, în colaborare cu maternităţile, cu medicii de familie şi cu sprijinul personalului medico-sanitar din reţeaua de pneumoftiziologie. Astfel, micuţii născuţi în luna iunie 2010 vor fi vaccinaţi în Maternitatea Sibiu, iar la dispensarul TBC din Sibiu vor putea fi vaccinaţi copiii care au domiciliul în Sibiu, Şelimbăr, Răşinari şi Poplaca.

La dispensarul din Tălmaciu vor fi vaccinaţi micuţii care îşi au domiciliul în Tălmaciu şi în Turnu Roşu, iar la cel din Ocna Sibiului, copiii dihn Ocna, Şura Mică, precum şi din comunele Loamneş şi Păuca. La dispensarul din Sălişte vor putea fi vaccinaţi copiii din Sălişte, Miercurea, Apoldu de Jos, Tilişca, Orlat, Cristian, Gura Râului, Poiana, Jina, Săcel şi Mag, iar la cel din Roşia, cei din Roşia, Nou şi Vurpăr. La dispensarul din Slimnic vor putea fi vaccinaţi micuţii cu domiciliul în Slimnic, Şura Mare, Leica Mare şi Ruşi iar la cel din Avrig, copiii din Avrig, Arpaşu de Jos, Arpaşu de Sus, Cârţa, Cârţişoara, Racoviţa şi Mârşa. La Maternitatea din Mediaş vor putea fi vaccinaţi copiii născuţi în luna iunie a acestui an, iar la Spitalul din Mediaş, cei care locuiesc în Mediaş, Bazna, Blăjel, Moşna, Dârlos şi Târnava.

La dispensarul din Copşa Mică sunt aşteptaţi la vaccinare copiii din Copşa Mică, Axente sever, Agârbiciu, Şeica Mică, Micăsasa şi Valea Viilor, iar la cel din Dumbrăveni micuţii din Dumbrăveni, Hoghilag, Aţel şi Biertan. La dispensarul din Laslea vor fi vaccinaţi copiii din localitate, la Maternitatea Agnita cei care locuiesc în oraş şi în localităţile arondate, la Maternitatea din Cisnădie copiii din Cisnădie, Sadu şi Râu Sadului, iar la dispensarul din Nocrich micuţii din Marpod şi Nocrich.

Cu programare făcută la medicul de familie

Vaccinul BCG necesită o tehnică specială pentru pregătire şi administrare, şi din acest motiv vaccinarea va fi efectuată de personal instruit, cu experienţă în vaccinarea BCG, care va deservi aceste centre. "Pentru a se evita aglomeraţiile şi pentru utilizarea eficientă a vaccinului repartizat, vaccinarea se va face conform programării comunicate de către medicul de familie. Pentru situaţia în care părinţii doresc să facă vaccinarea la un centru mai apropiat de domiciliu, vor solicita medicului de familie o programare specială.

Părinţii sunt rugaţi să se adreseze medicului de familie al copilului, pentru consultaţie şi pentru a primi o adeverinţă medicală, care atestă că sugarul este apt pentru vaccinare. La prezentarea în centrul de vaccinare indicat, părinţii vor aduce cu ei Carnetul de vaccinare primit în Maternitate, la naştere. De asemenea, la centrele de vaccinare, părinţii vor primi un material informativ despre acest tip de vaccin, editat de DSPJ Sibiu, care conţine informaţii utile (contraindicaţii, reacţii adverse) precum şi recomandări pentru conduita după vaccinare", precizează Simona Berariu, medic şef al Compartimentului de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav