Sibienii cauta copaci seculari E-mail
Copaci seculari Elevii din cinci comune ale judetului sunt inscrisi in cursa pentru gasirea celui mai batran arbore din tara. Pana la finele anului vom afla daca acesta se afla in Sibiu, Mures sau Brasov. Acestea sunt judetele care isi disputa pozitia suprema.

Cel mai batran arbore din tara ar putea exista in padurile din judetul Sibiu. Cel putin asa spera elevii celor cinci comune sibiene care vor lua startul in concursul organizat de fundatia printului Charles in Romania, Fundatia „Mihai Eminescu". Intrecerea „Cine gaseste cel mai batran arbore?" pune in miscare elevii din trei judete, respectiv Sibiul, Muresul si Brasovul. In cadrul acestei competitii, regulile sunt simple si cat se poate de clare. Participantilor li se ofera un formular tip, in care sunt obligati sa specifice datele de identificare ale copacilor gasiti. Ulterior, acest formular va intra in posesia specialistilor, care, pana la finele anului in curs, au obligativitatea de a desemna castigatorul si, implicit, judetul cu cel mai „longeviv" copac.

Sibiul se implica

Din judetul Sibiu participa comunele Iacobeni, Bradeni, Laslea, Mosna si Biertan. Elevii care invata in scolile din aceste zone trebuie sa dea dovada de multa determinare, dar si de rapiditate, deoarece inscrierile se fac pana la finele lunii in curs. In cazul in care exista situatii aparte, organizatorii anunta ca nu-i vor refuza pe intarziati, daca au „capturi" demne de luat in seama. „Prin acest concurs ne-am propus sa atragem atentia celui mai important segment in valorificarea patrimoniului natural. Este vorba, evident, despre copiii din cele trei judete, care au sarcina de a gasi cel mai batran copac din padurile la care au acces. In mod normal, mai au putin timp la dispozitie, pana la sfarsitul lunii, dar vom prelungi termenul daca avem motive pentru acest lucru", a anuntat Marian Oliviu, de la Fundatia Mihai Eminescu Trust.

Breite iese din ecuatie

Iubitorii cadrelor naturale nu vor avea de facut un efort prea mare dupa ce identifica arborii. Mai grea va fi perioada de cautare propriu-zisa, care poate dura saptamani intregi. Dupa ce gasesc copacul mult cautat, cel pe care ei il considera cel mai varstnic, participantii trebuie sa consemneze datele fundamentale, precum specia, daca are sau nu scorburi, licheni, crengi uscate sau gauri de ciocanitori si sa-i masoare circumferinta cu bratele. Arborele trebuie fotografiat, dupa care datele trebuie trecute intr-un chestionar, iar propunerea trebuie trimisa la Fundatia Mihai Eminescu Trust, Str. Cojocarilor nr. 10, Sighisoara sau pe adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Organizatorii au tinut, insa, sa puncteze ca nu pot fi nominalizasi arbori din afara zonei cuprinse intre Medias, Sighisoara, Rupea si Agnita. Sunt exclusi din concurs stejarii seculari din rezervatia Breite, Sighisoara.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav