Sibienii conduc sub influenta bauturilor alcoolice E-mail
sub influenta alcoolului Este concluzia poliţiştilor de la Serviciul de Poliţie Rutieră a judeţului Sibiu, după ce, în doar două zile, au oprit în trafic peste 20 de persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Mai multe echipaje al Poliţiei Rutiere Sibiu s-au aflat, în acest sfârşit de săptămână, pe drumurile din judeţ şi minicipiu. Potrivit inspectorului Lucian Neamţiu, în cursul weekend-ului au fost constatate 15 infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care s-au întocmit şi dosare penale. În acelaşi timp, au fost constatate alte 10 situaţii în care şoferul consumase băutură, în urma cărora au fost aplicate avertismente.

“Sibienii conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Este concluzia noastră după ce, în total, în doar două zile, au fost întâlnite 25 de situaţii în care conducătorii auto erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu vom tolera, în niciun fel, astfel de situaţii. Vom efectua, în continuare, acţiuni pe această temă tocmai pentru a conştientiza sibienii asupra pericolului la care se supun”, a explicat inspectorul Lucian Neamţiu.

Rezultatului conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice poate fi tragic. În cazul ultimului acident grav ce s-a produs la Sibiu, duminică, 17 ianuarie, una dintre cauze a fost consumul de alcool, alături de viteza excesivă. În urma accidentului, doi tineri, de 18, respectiv 21 de ani, au ajuns în comă la spital. (Vezi http://www.ronduldesibiu.ro/eveniment/Accident-grav-afara-localitatii-Racovita/)

Depăşirile neregulamentare, o altă problemă

Un alt “păcat” al sibienilor sunt depăşirile neregulamentare. Potrivit aceleiaşi surse, în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii sibieni au reţinut 172 de permise de conducere, din totalul de 226 reţinute, şoferilor care au efectuat depăşiri neregulamentare. Poliţiştii s-au aflat, timp de trei zile, pe DN1, DN7 şi DN14, în zonele cunoscute ca prezentând un grad ridicat de risc în producerea accidentelor rutiere.

În cursul săptămânii trecute, poliţişti au aplicat 1604 sancţiuni, cele mai multe pentru depăşiri neregulamentare, viteză excesivă, neportul centurii de siguranţă şi indisciplina pietonală. De asemenea, 251 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au trecut pe culoarea roşie a semaforului sau prin locuri nemarcate.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav