Sibienii nemultumiti de Noul Tursib E-mail
nemultumiti de noul tursib Noul Tursib nu este pe placul sibienilor. Din pacate, calatorii resimt lipsa vechilor circuite, mai ales ca in noua grila nu se mai regasesc autobuzele cu care sibienii s-au obisnuit. Astfel ca, pe langa retragerea din circulatie a troleibuzelor, traseele multor autobuze au fost modificate sau combinate. Singurul avantaj este ca, pretul platit de calatorii sibieni este mai mic.

Drumurile sibienilor prin oras au devenit un adevarat calvar de cand Tursib si-a schimbat traseele, si a scos din circulatie troleibuzele. Traseele actuale combina, practic, traseele vechilor autobuze. In plus, marile magazine Real si Promenada au renuntat la microbzele puse la dispozitie de firma Tursib.

 Abonamentele sunt eliberate pentru toate linile indiferent de perioada valabilitatii acestora. Incepand cu 15 noiembrie, autobuzele nu mai au, decat cu putine exceptii, vechile trasee. Si acestea sunt doar cateva din schimbarile pe care Noul Tursib le-a adus si care nu prea sunt pe placul sibienilor.

Trasee modificate

Acum, autobuzul 1 circula pe fostul traseu al autobuzului 17. Pleaca de la Cimitir inspre statia finala Obor, fara sa mai treaca pe la gara, asa cum erau calatorii obisnuiti. De pe fostul traseu 2 acesta preia strazile Rusciorului, Str. Lunga si Calea Surii Mari. Noul traseu A2 ajunge la gara, plecand de pe bulevardul Vasile Milea si de aici are acelasi traseu cu fostul A12 pana la Piata Cibin. La intoarcere acesta ia vechiul traseu la dus al lui A12, de la Piata Cibin pana la IRMES - Poliflex. Traseul autobuzului 5 ramane neschimbat, iar celelalte trasee de la 6 la 9 nu se mai regasesc in circuit. Traseele acestora au fost combinate cu traseele autobuzelor A10-A18 dupa cum urmeaza: autobuzul 10 a luat locul autobuzului 8, doar ca acesta de pe Calea Gusteritei opreste pe strada Podului in continuarea acesteia, ocolind zona strazilor Herny Coanda, Otelarilor, si Macaralei pe care mergea vechiul A8. La intoarcere are aproximativ acelasi traseu ca si la dus. Autobuzul 11 pastreaza vechiul traseu, in schimb noul A12 este cel care la intors pleaca din cartierul Lazaret, trecand pe strazile mai sus amintite. Autobuzul 13 ia locul lui T1 cu acelasi traseu neschimbat Gara - Muzeul Satului, doar ca noul A13 are statia finala la gara si nu in sensul giratoriu (Abatorului) iar A14 ia locul vechiului A91 in mare cu acelasi traseu. A15 pe acelasi traseu ia locul lui A41 cu statia finala la XXL.

Pensionarii se plang

O imbunatatire radicala aduc noile abonamente, care din 15 noiembrie sunt emise automat pe toate traseele, fara a se mai elibera pe una sau doua linii. Abonamentele pentru studenti si elevi se vand la jumatate din pretul unui abonament intreg. O angajata a firmei TAKATA si-a exprimat nemultumirea legata de o zona neacoperita de traseele profesionale din cartierul Tiglari precum si de aglomeratia din aceste autobuze, la orele diminetii. Pe de alta parte, doamna Margareta, angajata la SIMEA, s-a aratat multumita pe deplin atat de noile abonamente cat si de sistemul de legaturi pentru cei care sunt nevoiti sa circule cu autobuze pe mai multe linii. Nici sibienii de rand nu s-au acomodat cu noile trasee ale curselor Tursib. Cursele autobuzelor care nu isi mai respecta traseul la dus sau la intors ii intriga pe sibieni, in special pe calatorii de varsta a treia „nu se mai stie unde sa te urci si unde sa te dai jos", a precizat o pensionara din Sibiu.

Johannis indeamna la rabdare

Primarul Sibiului, Klaus Johannis a marturisit ca sibienii vor trebui sa se obisnuiasca sa schimbe mai multe autobuze pana ajung la locul de munca. Aceasta, deoarece traseele actuale nu vor fi modificate cel putin cateva luni de acum incolo. „Sibienii sunt obisnuiti sa mearga tot orasul cu un singur autobuz, dar acum vor trebui sa schimbe mai multe autobuze pana ajung la destinatie. Am discutat cu cei din conducerea Tursib, care au propus aceasta schimbare de trasee si de ore, pe care am aprobat-o. Deocamdata, deci, nu se pot schimba traseele. Vom mai astepta cateva luni, pana vom vedea exact daca sibienii se acomodeaza sau nu cu noile trasee", a declarat primarul Johannis.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav