Sibienii refuza vaccinarea E-mail
sibienii refuza vaccinarea Mai putin de 1.000 de sibieni s-au vaccinat impotriva virusului AH1N1, in vreme ce Directia de Sanatate Publlica (DSP) Sibiu dispune de 31.950 de doze de vaccin impotriva gripei noi. O situatie asemanatoare este si cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin. Din totalul de 2.483 de vaccinuri de care dispune DSP, doar 55 de tinere au fost vaccinate, la nivelul intregului judet.

Cu toate ca numarul cazurilor de gripa noua a crescut la 92 la nivelul judetului, sibienii nu se inghesuie sa-si faca vaccinul impotriva virusului AH1N1. Doar 934 de sibieni s-au vaccinat impotriva gripei noi, in vreme ce Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia DSP Sibiu aproape 3.200 de doze de vaccin. Conducerea DSP Sibiu se vede legata de maini si de picioare, deoarece nu poate sa-i oblige pe sibieni sa se vaccineze. „Ca oamenii sa fie vaccinati impotriva gripei noi, ei trebuie mai intai sa ceara medicilor de familie sau in cazul elevilor si a studentilor, sa ceara medicilor scolari, sa fie vaccinati impotriva virusului AHIN1", a spus Elena Resiga, directoarea adjuncta in cadrul DSP Sibiu.

Vaccinare indiferent de varsta

Daca pana acum elevii, studentii, cadrele medicale si personalul MAI beneficiau gratuit de vaccinare, acum Ministerul Sanatatii a hotarat sa extinda vaccinarea antigripala cu vaccinul pandemic, provenit de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Astfel vaccinarea antigripala cu vaccinul „Cantgrip" s-a extins si la celelate grupe sw populatie considerate de risc, cum ar fi pacientii cu diabet zaharat, cei cu boli cardiovasculare, boli pulmonare, boli metabolice cronice si persoanele active din companiile care lucreaza in contact direct cu oamenii. Campania de vaccinare s-a extins si la persoanele care solicita vaccinarea, indiferent de varsta sau statut social.

Studentii refuza vaccinul

Mai mult decat atat vaccinarea elevilor si a studentilor, continua si pe perioada vacantei de iarna, la cabinetele medicilor de familie. Dar cu toate acestea studentii evita vaccinarea „Sunt studenti care au refuzat vaccinarea. Noi am incercat in toate felurile sa-i convingem, dar ei nu vor. Invoca fel si fel de motive, si au ajuns sa spuna ca din cauza vaccinului impotriva virusului AH1N1, pot deveni infertili sau ca, dupa administrarea vaccinului vor avea imunitatea mai scazuta, ceea ce e o prostie", a spus amuzata dr. Anca Iordache, consilier superior, DSP Sibiu.

Lipsa de informare

Medicul Adela Moraru, purtatoarea de cuvant in cadrul DSP Sibiu spune ca oamenii nu vor sa se vaccineze din cauza lipsei de informare, sau a informarii insuficiente. Medicul spune ca si Biserica are partea sa de vina. „La Bisericile din judet se dau pastorale impotriva vaccinului, iar oamenii sunt indemnati sa nu faca vaccinul. Altii spun ca daca o sa faca vaccinul o sa devina infertili. Nu vad ce legatura are infertilitatea cu gripa".

Campanie esuata

O situatie asemanatoare o intalnim si in cazul vaccinului impotriva cancerului de col uterin. La nivelul DSP Sibiu au fosr repartizate 2.483 de vaccinuri, insa pana acum au fost vaccinate doar 55 de tinere. Dintre acestea 26 sunt eleve in clasa a VI-a si iar 29 sunt eleve in clasa a VII-a. „Parintii fetitelor sunt reticienti la campania pentru vaccinul de col uterin si de aceea nu a avut efectul scontat, a fost un esec", a recunoscut dr. Adela Moraru, purtator de cuvant, DSP Sibiu. Pentru a avea succes cu campania de vaccinatre impotriva colului uterin, Ministerul Sanatatii a extins campania gratuita de prevenire si la studente. Astfel se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani, prioritate avand elevele si studentele.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav