Sibienii se inghesuie sa~si plateasca impozitele E-mail
plati impozite Chiar cu impozitele crescute cu o medie de 20%, o parte din sibieni tot nu s-au lăsat şi au vrut să îşi achite dările la bugetul local în chiar prima zi în care ghişeele au fost deschise.

Fără a stârni cozi exagerate, totuşi, numărul celor care au aşteptat la ghişeele Direcţiei Fiscale a Primăriei Sibiu este unul sensibil mai mare decât într-o zi obişnuită. E adevărat, cei mai mulţi prezenţi au fost pensionari. Pe cei care locuiesc în zona istorică, în clădiri monumente istorice, scumpirea impozitelor nu i-a deranjat: oricum, ei plătesc impozit doar pentru teren, fiind scutiţi prin lege de la plata impozitelor pentru clădirile monumente-istorice.

"De la 260 de lei, mi-a crescut la 290 de lei impozitul, anul acesta. Locuiesc pe Ocnei, într-o casă de 500 de ani", spune Ioan Paştiu, de 80 de ani, printre primii sibieni care şi-au achitat impozitele pe 2010. "Eu am lucrat la Finanţe şi, de tânăr, eram obişnuit să ca, la început de an sau de trimestru, să îmi achit taxele. Să nu uit şi, apoi, să plătesc penalităţi", spune Ioan Paştiu. Taxele şi impozitele pentru 2010 pot fi achitate, fără nicio penalitate, până pe 31 martie 2010. Ghişeele Direcţiei Fiscale din cadrul sediului Primăriei Sibiu din strada Samuel Brukenthal, nr. 2 sunt deschise de luni până joi între orele 8 şi 15.15 iar vineri între 8 şi 12.15.

Şi în sediul Primăriei din Bulevardul Victoriei ghişeele sunt deschise publicului între orele 8 şi 15 de luni până joi, iar vineri între orele 8 şi 12. Sibienii pot achita taxele şi impozitele locale şi la oficiile poştale. Cei care vor plăti dările către bugetul local pentru întreg anul 2010 până pe 31 martie vor primi o reducere de zece la sută.

Exemple ale noilor valori ale impozitelor

Impozitul pe clădiri:
- pentru un imobil în suprafaţă de 100 de metri pătraţi situat în zona A, proprietarul va plăti 193 lei.
- pentru un imobil în suprafaţă de 100 de metri pătraţi situat în zona B, proprietarul va plăti 185 lei
- pentru un imobil în suprafaţă de 100 de metri pătraţi situat în zona C, proprietarul va plăti 177 lei
- pentru un imobil în suprafaţă de 100 de metri pătraţi situat în zona D, proprietarul va plăti 169 lei

Autovehicule deţinute de persoane fizice:
- pentru un vehicul cu capacitate cilindrică 1400 cmc, proprietarul va plăti 56 lei
- pentru un vehicul cu capacitate cilindrică 1600 cmc, proprietarul va plăti 64 lei
- pentru un vehicul cu capacitate cilindrică 1900 cmc, proprietarul va plăti 180 lei

Autovehicule deţinute de persoane juridice:

- pentru un vehicul cu capacitate cilindrică 1600 cmc, proprietarul va plăti 72 lei - pentru un vehicul cu capacitate cilindrică 1900 cmc, proprietarul va plăti 210 lei

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav