Sibienii vor la Zoo E-mail
sibienii vor la zoo Dacă în anii trecuţi era un chin să treci pe la Zoo, şi în niciun caz o plimbare relaxantă, de câtva timp, numărul sibienilor care vor să viziteze grădina a crescut. Aceasta datorită lucrărilor de modernizare - animale fericite înseamnă vizitatori fericiţi.

„În 2006 am început lucrări ample de modernizare şi extindere a Grădinii Zoologice Sibiu, care astăzi are un aspect plăcut şi atrage foarte mulţi vizitatori. Investiţiile făcute de municipalitate în acest obiectiv îşi confirmă astfel scopul şi rentabilitatea”, a declarat, joi, primarul Klaus Iohannis.

Înainte de începerea lucrărilor, în 2005, 80.000 de vizitatori au plătit biletul pentru a vizita grădina. În 2009, numărul acestora a ajuns la aproximativ 138.000. În perioada 2006 - 2009, municipalitatea a investit peste 4 milioane de lei, pentru extinderea spaţiilor destinate animalelor, dar şi în aspectul grădinii zoologice.

Una din lucrările de amploare începute şi terminate, în 2006, a fost reabilitarea şi reamenajarea barajului, precum şi crearea unei terase pe malul stâng al lacului. În plus, a fost construită şi o fântână arteziană plutitoare pe lac, a fost reparat barajul Lacului II şi amenajată o reţea de canalizare, racordată la reţeaua oraşului.

În 2008, primăria a cumpărat aproape un hectar, care a fost scos din fondul forestier, pentru a extinde spaţiile animalelor. Suprafaţă totală a Grădinii Zoologice Sibiu este acum de peste 15 hectare.

În cei trei ani au fost extinse spaţiile pentru lupi, urşi, jaguari, lupi albi, lei, tigri, mistreţi, maimuţe şi ierbivore.

În luna iulie au fost finalizate şi lucrările de extindere şi modernizarea a spaţiului pentru papagali şi reptile.

Deoarece lucrările sunt de mare amploare, Serviciul Public Grădina Zoologică din subordinea primăriei a elaborat, în 2006, un plan pe etape pentru a îndeplini toate normele legale şi europene. Acesta se întinde pe o perioadă de 5 ani.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav