Sibienii vs Casa de asigurari: sibienii castiga E-mail
Sibienii vs Casa de asigurari: sibienii castigaCasa de asigurări de sănătate Sibiu a pierdut, în primă instanță, procesul cu sibienii care au contestat titlurile executorii emise anul trecut.

Cele aproximativ 40 de procese deschise la Judecătoria Sibiu își vor urma recursul la Tribunalul Sibiu.

”Noi am atacat faptul că nu s-a emis niciun titlu de creață, niciun act administrativ care să explice datoriile pe care Casa de asigurări le pretindea prin titlu executoriu. Judecătoria Sibiu a anulat aceste titluri executorii”, a declarat avocatul Horațiu Marin, cel care îi reprezintă pe sibienii care, la finele anului trecut, au primit ”cadou de sărbători” înștiințări că au de plată datorii și de zeci de mii de lei la Casa de asigurări de sănătate.

În total, CAS Sibiu a emis 4029 de somații și titluri executorii, pentru sumele pe care sibienii ar fi trebuit să le plătească la Fondul unic al asigurărilor sociale de sănătate, în urma realizării de venituri impozabile. Astfel, pentru veniturile obţinute în ultimii cinci ani din cedarea folosinţei bunurilor au primit somaţii 1.323 de sibieni, iar cei impozitaţi pentru că „au lucrat pe PFA” sunt în număr de 2.091. În rest, lista este vastă: dividende - 272, drepturi de proprietate intelectuală – 47, convenţii – 283, dobânzi – 13.

Pe lângă cei 4000 de sibieni somați, pe listele CJAS mai sunt aproape 14.000 de datornici, suma totală pe care Casa încearcă să o recupereze fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro. Iar dacă până acum Casa de asigurări de sănătate nu a emis acte administrative din care să rezulte datoriile pe care sibienii le au de plătit, pe site-ul Casei (www.cassb.ro) a fost creată o secțiune pentru deciziile de impunere. Au și fost publicat câteva, dar pentru numai câteva zile – la finele săptămânii trecute, secțiunea amintită afișa mesajul ”În construcție”.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav