Sibiu ~ Agnita in plin santier E-mail
Sibiu-Agnita ea mai mare investiţie pe care Consiliul Judeţean o derulează în această perioadă din fonduri structurale europene a pornit la drum. Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 106G Sibiu – Agnita se va derula până în vara lui 2011. Consorţiul de firme care şi–a adjudecat licitaţia de execuţie s–a apucat de lucrări. Este vorba despre Comtram, DPC, CON–A şi Sinecon, toate firmele fiind din judeţul nostru. Acum, se frezează ultima parte din cei 15 km programaţi pentru acest an, se lucrează la aşternerea stratului de piatră spartă pe porţiunea de drum frezată, dar şi la lărgirea părţii carosabile şi acostamente, însă lucrările cele mai importante au în vedere construirea celor două poduri noi de la Cornăţel şi Nocrich.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean au pornit de la kilometrul 5 şi se vor încheia la intrarea în oraşul Agnita. Per total vor fi modernizaţi 52 de km. Valoarea proiectului trece de 50 milioane de lei.

Bottesch este mulţumit de mersul investiţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, spune că proiectul este în grafic, chiar dacă au existat întârzieri din pricina contestaţiei depuse pentru licitaţia de execuţie şi semnarea contractului de execuţie. "Constructorii au început într-un ritm bun, chiar dacă au existat întârzieri din cauza procesului de atribuire a investiţiei. Vor continua în acest ritm", spune Martin Bottesch.

Lucrările merg bine la poduri

Proiectul de modernizare a drumului judeţean Sibiu - Agnita a suferit şi modificări de traseu. Astfel, în apropierea localităţii Cornăţel, comuna Roşia, drumul este reconfigurat. Succesiunea de curbe, în fapt o şicană, a fost "tăiată" prin construcţia viitorului pod. Deja firmele au lucrat la reamenajarea drumului şi la bretetele care duc spre noul viaduct. Au avut loc lucrări de pământ şi, umpluturi şi în funcţie de condiţiile meteorologice, se va trece şi la partea de lucrări de artă (turnarea rampelor podului, legarea fierului beton). Autorităţile judeţene spun că s-a optat pentru acest pod şi înlăturarea şicanei pentru o mai mare siguranţă pentru conducătorii auto, dar şi pentru protecţia pietonilor. Să nu uităm că după modernizarea drumului judeţean viteza de deplasare a autoturismelor se va apropia de 100 de km. Este poate cea mai mare lucrare care se desfăşoară pe acest tronson de drum judeţean, urmând ca podul să fie finalizat în cursul anului viitor.

Noul pod de la Nocrich va fi construit în paralel cu cel vechi, însă va fi "trasat" pe diagonală, în termeni tehnici. Practic, prin construcţia noului viaduct curba de la intrarea în comuna Nocrich va fi mai mică şi nu va mai exista nici o "strangulare" de trafic în această zonă. Podul va avea o lungime mai mare şi va fi realizat după ultimele normative europene, aşa cum se va întâmpla cu toate podurile şi podeţele situate pe acest tronson de drum.

DJ Sibiu - Agnita va fi suspendat peste centura Sibiului

Poate cea mai importantă noutate în derularea proiectului Sibiu - Agnita este faptul că drumul judeţean va fi suspendat peste centura ocolitoare a municipiului Sibiu. Deşi iniţial, centura Sibiului trebuia să treacă peste DJ 106 Sibiu - Agnita, în urma calculelor economice făcute de Compania Naţională de Autostrăzi s-a ajuns la concluzia că este mai bine ca centura ocolitoare să treacă pe sub viaductul Sibiu - Agnita. În aceste condiţii, viaductul centurii din zonă a fost reconfigurat. Această iniţiativă este salutată de autorităţile judeţene şi locale, care spun că este cea mai bună variantă. Viaductul va fi construit din fondurile Companiei Naţionale de Autostrăzi.

15 km de asfalt frezat şi 4 km de piatră spartă

Consorţiul de firme este foarte aproape de a finaliza cei 15 km propuşi pentru frezat în acest an. Practic, prin acţiunea de frezare este îndepărtat stratul de asfalt existent până la fundaţia drumului. Lucrările de frezat sunt în grafic, iar constructorii au început să lucreze la consolidarea drumului prin aşternerea pietrei sparte. Până la finele anului, firmele şi-au propus să finalizeze 4 km de drum cu piatră spartă. Totodată, o atenţie mărită se acordă refacerii acostamentelor şi şanţurilor. Autorităţile judeţene şi constructorii cer răbdare conducătorilor auto care utilizează constant acest tronson de drum pentru disconfortul creat şi afirmă că vor încerca să-l reducă la minim. De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean, beneficiarul investiţiei, a cerut constructorilor ca stratul de piatră spartă să fie întins pe o suprafaţă mai mare, chiar dacă în acest an nu va fi turnat nici un kilometru de asfalt.

Circulaţia nu va fi oprită pe durata lucrărilor

Circulaţia rutieră pe DJ 106 G Sibiu - Agnita nu va fi oprită pe parcursul derulării proiectului şi a lucrărilor de modernizare şi reabilitare. Este unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene şi în aceste condiţii, constructorii vor lucra în funcţie de traficul rutier existent, însă fără a opri circulaţia. Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, de la semnarea contractului de finanţare şi până la încheierea contractului. Principalele obiective sunt 52 de km de drum judeţean modernizat, 32 de ieşiri drumuri laterale amenajate, 6 intersecţii cu structură rutieră amenajate, 40 de indicatoare rutiere, 10.212 parapeţi, două parcări amenajate, 13 poduri reabilitate şi 15 staţii autobuz amenajate.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav