Sibiu Inspectia Sociala a fost preluata de Inspectia Muncii E-mail
inspectia sociala Conform unei hotărâri recente de guvern, Inspecţia Muncii preia, de la începutul acestei luni, Inspecţia Socială. În cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) îşi vor desfăşura activitatea cinci inspectori sociali. Noile reglementări aduc, în acelaşi timp, atribuţii şi drepturi noi inspectorilor de muncă.

În cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) va fi înfiinţat, astfel, un nou compartiment de inspecţie socială, unde îşi vor desfăşura activitatea cei cinci inspectori sociali. Personalul va fi preluat sau, după caz, transferat, în interesul serviciului, a Inspecţiei Muncii, iar încadrearea acestuia se face în funcţie de numărul de posturi aprobat potrivit legii, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii. De asemenea, potrivit directorului coordonator adjunct pe Relaţii de Muncă din cadrul ITM Sibiu, Mihaela Catană, „Inspecţia Muncii preia, în condiţiile legii, clădirile, terenurile şi toate bunurile aflate în patrimoniul Inspecţiei Sociale, pe baza unor protocoale de predare-primire încheiate, potrivit Ordinului Ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, între conducerile instituţiilor reorganizate, în termen de cinci zile de la intrarea în vigoare a actelor normative ce reglementează funcţionarea noii entităţi”.

Atribuţiile inspectorilor sociali sunt axate pe îndeplinirea funcţiilor de control, consiliere, coerciţie şi evaluare ale inspecţiei muncii în domeniul asistenţei sociale şi al incluziunii sociale.

Drepturi şi atribuţii noi

Reglementările aduc atribuţii noi şi drepturi mult mai bine conturate şi în cazul inspectorilor de muncă. Aceştia vor avea „acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă, la orice oră din zi şi din noapte, în sediul autorităţilor administraţiei publice sau al persoanei fizice sau juridice, publice sau private, cu atribuţii în domeniu, şi în orice alt loc în care acestea îşi desfăşoară activitatea”. „Anii tercuţi am întâmpinat probleme dacă era cazul să realizăm un control noaptea sau dacă era o proprietate privată”, a spus şeful compartimentului de control în Relaţii de Muncă din cadrul ITMS, Sebastian Vasiu.

De asemenea, inspectorii de muncă vor avea dreptul de a ridica „de la organismul controlat, orice document care are legătură cu controlul efectuat sau cu cercetarea evenimentului, eliberând o dovadă în acest sens”.

Inspectorii muncii vor avea dreptul „să facă fotografii, să înregistreze audiovideo, să ia declaraţii scrise reprezentanţilor organismelor inspectate, beneficiarilor, precum şi altor persoane care pot da informaţii cu privire la obiectul controalelor efectuate”. „Şi înainte aveam dreptul de a lua declaraţii scrise, însă nu puteam să facem fotografii sau să realizăm înregistrări audiovideo”, mai spune Sebastian Vasiu.

Bani de la stat

Potrivit noilor reglementări, inspecţia Muncii, instituţie publică, cu personalitate juridică, este finanţată integral de la bugetul de stat. Astfel, toate veniturile aferente activităţilor desfăşurate (comision, taxe), vor reveni statului şi se colectează în noul cont deschis la Trezoreria Sibiu, RO92TREZ5765032XXX010278.

Inspecţia Socială a fost înfiinţată în iulie 2007, ca organ central de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, fiind organizată în opt Inspectorate Sociale Regionale. În subordinea acestor Inspecrorate Sociale Regionale funcţionau, până la comasare, compartimente la nivelul fiecărui judeţ. Compartimentul din judeţul Sibiu era arondat Inspectoratului Social Regional cu sediul în municipiul Târgu Mureş.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav