SibiuJazz 2010~una dintre cele mai bune editii din ultimii ani E-mail
SibiuJazz Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Jazz s-a dovedit a fi una dintre cele mai reuşite din ultimii ani, principalul ei merit fiind acela de a readuce muzica alături de sibieni.

În ultimii ani Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu se îndepărtase de oameni, de public. Ideea de anul acesta, de a programa în ficare seară concerte în Piaţa Mică i-a scos din nou pe sibieni din case special pentru un concert de jazz. Ideea de a avea o fanfară care să străbată centrul sitoric şi să aducă lumea la concert iarăşi s-a dovedit a fi una bună. Cu o medie de o mie de spectatori pe seară în Piaţa Mică festivalul a crescut foarte mult faţă de anul trecut spre exemplu.

Din punct de vedete muyical au fost invitaţi care au contat mai mult la parte ade spectacol decât la cea calitativă însă muzica a fost pentru toate gusturile. Cel mai bun exemplu în acest sens este Horia Brenciu Orchestra. Oricine a fost la show va putea spune că numai jazz nu a fost cea a cântat Horia Brenciu pe scena din Piaţa Mică însă bis-urile şi aplauzele care nu mai conteneau au arătat cât de mult s-au bucurat oamenii de acest concert. Până şi Horia Brenciu a rămas mirat de succesul pe care l-a avut la Sibiu.

După ce a început uşor timorat, recunoscând imediat după ce s-a urcat pe scenă că are în faţă un public cunoscător, Horia aproape că a terminat repertoriul ajungând pe final la ceva ce poate fi caracterizat mai degrabă ca şi karaoke. “Sunt într-o cameră de hotel şi mă gândesc dacă ce s-a întâmplat, acolo, în Piaţa Mică din Sibiu a fost adevărat... Vă multumesc frumos vouă, celor peste 1000 de persoane, pentru că aţi venit acolo, că aţi stat mai bine de două ore şi aţi aplaudat o muzică pe care n-aţi auzit-o decât din spusele părinţilor vostri! Ah, ce f... rumoşi aţi fost în seara asta!!!”, a scris Horia Brenciu pe Facebook după concert.

Cu toate acestea valoarea festivalului nu a scăzut, organizatorii păstrând câţiva aşi în mânecă şi punându-i pe masă în faţa celor care chiar ascultă jazz şi cunbosc fenomenul. Kenny Garrett Quartet, J. Views din tânăra generaţia nouă, Béla Szakcsi Lakatos Gypsy Groove, Ramon Vale Trio şi mulţi alţii au arătat că festivalul nu şi-a uitat rădăcinile şi că încă se menţine acolo sus. Finalul cu Jazz Big Band Graz din Austria şi al lor „Electric poetry” s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirată.

Jazz Big Band Graz

"Este un proiect unic în lume, pe care am reuşit în acest an să-l aducem la Sibiu. Eu am văzut în urmă cu trei ani acest proiect. Aceşti oameni cântă la instrumente despre care nici nu ştiam că există, dar există. Este un spectacol extraordinar, în care poezia, imaginile prezentate pe un ecran imens şi muzica se îmbină perfect. Versurile sunt atât de bine alese, încât este ceva extraordinar. Îmi amintesc că îmi curgeau lacrimile când am văzut spectacolul. Sper ca multă lume să aibă posibilitatea să vadă acest concert", a declarat, într-o conferinţă de presă, Johannes Schmidt, organiyatorul festivalului.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav