Sibiul are Plan Integrat de Dezvoltare Urbana E-mail
plan dezvoltare urbana Consiliul Local Sibiu a aprobat azi, 25 februararie Planul integrat de Dezvoltare Urbană, precum şi primele trei proiecte individuale incluse în PIDU.

Astfel, PIDU-ul împreună documentaţia de aplicare pentru primele trei proiecte vor fi depuse în 2 martie 2010 la ADR Alba Iulia.

Proiectele propuse spre implementare vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea economiei; creşterea calităţii vieţii în Oraşul de Jos prin crearea unei infrastructuri urbane moderne şi durabile, precum si creşterea accesibilităţii zonelor de vest şi nord-vest ale oraşului. „Ideea de bază care se urmăreşte este reducerea discrepanţelor dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus”, a precizat primarul Klaus Iohannis.

Din cele 8 proiectele enunţate în PIDU, şase vor fi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul: „Poli de dezvoltare urbană”. Proiectele prioritare propuse spre implementare în cadrul POR sunt:
1. Modernizarea străzii Faurului
2. Modernizarea străzii Turnului şi Piaţeta Târgul Peştelui
3. Modernizarea centrului de recuperare a copiilor cu handicap – Aleea Streiu, nr 8
4. Modernizarea străzii 9 Mai
5. Modernizarea străzii Ocnei
6. Construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu

Proiectele de rezervă, in cazul unor alocări suplimentare sunt următoarele:
7. Sistem de control şi management al traficului urban în Sibiu/Centru de control al traficului
8. Modernizarea spaţiului public din zona centrală a cartierului Ţiglari (Strada Cuptorului)
Alocarea financiară în cadrul acestei axe pentru Municipiul Sibiu este de 14,86 milioane euro.

Sursa: Turnul sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav