Sibiul cam vested in topul oraselor verzi E-mail
sibiul cam vested Nici măcar Google pare să nu ştie de vreun alt oraş cu numele Sibiului, deci presupunem că de burgul nost e vorba în cel mai recent sondaj semnat de compania MioTechnology, interesată prin campania 'I LOVE Green Cities' să afle care–s cele mai "verzi" 100 de oraşe din Europa. Astfel stând lucrurile şi coordonatele fiind stabilite, să notăm concluzia băieţilor cu sondajul încăpută pe mâna Agerpres .

Oricât de surprinzător ar părea, nu mai puţin de patru oraşe din România fac parte din clasamentul primelor 100 de oraşe doldora de spaţii verzi. Clasamentul european plasează Bucureştiul, Braşovul, Cluj-Napoca şi Constanţa între cele mai verzi oraşe din Europa, ceea ce mă face să cred că sondajul o fi fost realizat din vorbă-n vorbă sau telefonic pe bază de încredere.

Nu de alta dar în Bucureşti chiar tre` să ştii să cauţi un parc decent printre vestitele betoane fără număr. Cum or fi ajuns Braşovul, Cluj-Napoca şi Constanţa în top mă preocupă, momentan, mult mai puţin decât cum a ajuns Sibiul pe locul 131- precis de noi tre să fie vorba, am mai dat o dată pe Google şi tot nimic - ceea ce nefiind de rău, e, practic, de bine şi aproape că, la câte betoane adăposteşte Sibiul, posibilitatea ca sondajul să fi fost efectuat prin Sub Arini e aproape nulă.

Cu numărul 15 şi 37 de puncte acumulate, Clujul surclasează oraşe ca Berlin, Helsinki, Stockholm sau Atena. Pentru ca informaţia să nu rămână neirigată la timp, precizez că Braşovul s-a plasat pe locul 37, Bucureştiul pe 41, iar Constanţa două locuri mai jos. În topul judeţelor, ne bat Prahova, locul 83 şi Hunedoara, locul 109, dar depăşim nesperat Bacăul (157), incredibil Bistriţa (169), previzibil Călăraşiul (182), răsunător Iaşiul (222) şi oarecum firesc Alba (355).

Cel mai verde oraş din Europa e considerat Praga, următoarele 9 locuri fiind ocupate de Barcelona şi Moscova, urmate de Cracovia, Budapesta, Amsterdam, Roma, Bratislava, Copenhaga şi Londra.

Autorii campaniei de identificare a oraşelor care verzi, care cam veştejite, a inventariat părerile exprimate de 30.000 de persoane, una dintre acestea urmând să câştige un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari, în funcţie de oraşul din care este câştigătorul, plus acces la Expoziţia Mondială de la Shanghai, precizează Agerpres.

Prin această iniţiativă, compania Mio Technology urmăreşte reducerea impactului nefast asupra mediului înconjurător. Compania producătoare de dispozitive de navigare GPS anunţă că a redus, până în prezent, dimensiunea produselor sale şi greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substanţele potenţial dăunătoare mediului şi a modificat design-ul şi modalitatea de producere a echipamentelor pentru a le face mult mai uşor reciclabile.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav