Sibiul canta si danseaza medieval E-mail
Sibiul danseaza medieval Huniadi Cantores, Nomen est Omen, Corvinia si Cimpoierii din Transilvania sunt doar cateva dintre formatiile de muzica medievala care vor urca in acest weekend pe scenele Festivalului Medieval "Cetati Transilvane" Sibiu, care debuteaza in aceasta seara.
In acest sfarsit de saptamana, Sibiul va redeveni Cetatea Cavalerilor

Organizat in acest an sub sloganul „Unul pentru toti!" evenimentul este, conform organizatorilor, printre putinele din tara care mai pastreaza inca specificul suta la suta medieval al sarbatorii. Astfel cateva sute de participanti costumati in tinute specifice perioadei medievale, vor anima cetatea lui Herman si pe oamenii ei de vineri si pana duminica.

Organizatorii au inceput montarea scenelor si a decorurilor in Piata Mare si Piata Mica a orasului, inca de miercuri, pentru ca vineri dimineata centrul vechi al orasului sa fie complet „mobilat" cu decorurile acestei editii a festivalului. In ciuda bugetului de criza, organizatorii nu se dezmint nici anul acesta si asa cum au promis vor aduce in fata publicului momente unice de arta si cultura medievala: concerte live inspirate din perioada medievala a secolului XV, piese de teatru, spectacole de dansuri si animatie stradala, dar si cateva momente de efecte pirotehnice vor umple de culoare si magie strazile orasului.

Mesteri de tot felul vor umple Piata Mare

Fierarii, calfele, mesteri in prelucrarea lemnului si brutarul cetatii isi vor instala si ei toti tabara medievala in centrul Sibiului si timp de trei zile vor face demonstratii de maiestrie pentru publicul care le va vizita breasla. Un cunoscut producator local de produse de panificatie in rol de „brutar al cetatii" va coace paine in fiecare zi in Piata Mare, dar ii asteapta pe sibieni, si nu numai, in toate cele trei zile si cu alte produse specific locului precum „pita usturata cu unsoare" sau „placinta balaurului cu ceapa si varza". Un „personaj" aparte la parada acestei editii va fi „Cartea Deschisa" a Festivalului in care tot publicul este asteptat sa noteze o urare sau un gand, despre povestea acelor noua ani de zile.

Apel umanitar Ioana Costea

Asociatia „Ordinul Cavalerilor de Sibiu", unul dintre organizatorii evenimentului, face un apel umanitar pe care il indreapta catre sibieni si tot publicul participant la festival „Toti pentru unul, toti pentru Ioana Costea este atitudinea pe care cred ca trebuie sa o avem in aceste zile, cand aceasta tanara are atata nevoie de noi! Impreuna putem sa strangem suma de 100.000 de euro de care Ioana are nevoie pentru operatia de celule stem; este importanta orice donatie, a fiecaruia dintre noi" declara pentru Monitorul de Sibiu, Ovidiu Dragoman din partea organizatorilor. 20 de tineri voluntari vor incerca timp de trei zile sa adune de la sibieni banii necesari operatiei Ioanei. Totodata organizatorii vor instala si la scena o urna fixa in care toti cei cu suflet mare pot face donatii pentru a o salva pe Ioana. Mai multe informatii legate de intreg programul evenimentului se gasesc pe site-ul oficial al festivalului: www.cetatitransilvane.eu

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav