Sibiul da lumii mai mult decat ia E-mail
Sibiul da lumii mai mult decat iaJudețul Sibiu exportă în lumea întreagă bunuri a căror valoare o depășește cu peste 133 de milioane de euro pe cea a importurilor atrase în județ.

Potrivit Direcției de statistică, pe primele nouă luni ale anului trecut, producția Sibiului a generat exporturi de peste un miliard de euro.

Volumul importurilor, în acte însă, depășește această sumă, dar acest lucru rezultă din faptul că importurile de gaze naturale efectuate de Romgaz pentru nevoile întregii țări sunt ”contabilizate” în totalitate în balanța Sibiului.

Oricum, importurile au crescut vertiginos față de 2009. ”Excluzând importurile de combustibili, uleiuri minerale şi produse din distilarea acestora, volumul importurilor înregistrate a fost de 914,7 mil. euro, în creştere cu 39,3% faţă de perioada similară a anului precedent”, se arată într-un comunicat al Direcției amintite.

Reprezentanții acesteia și-au focalizat atenția pe câteva domenii de producție, în care Sibiu a exportat mai mult decât a importat - ”Un sold comercial excedentar s-a înregistrat la maşini, aparate şi echipamente electrice ( 91,2 milioane euro), mijloace de transport ( 76,3 milioane euro), materii textile şi articole din acestea (46,3 milioane euro) şi mobilă, aparate de iluminat ( 39,8 milioane euro)”, mai informează instituția amintită.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav