Sibiul in top 3 pachete turistice E-mail
sibiul in top 3 Conform Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Mărginimea Sibiului se află în primele trei tipuri de pachete turistice interne vândute.

TOPUL TIPURILOR DE PACHETE TURISTICE INTERNE VâNDUTE PRIN AGENŢIILE DE TURISM MEMBRE ANAT

1. Pachete de turism montan (hoteluri şi vile din zonele Valea Prahovei, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, Borşa, Arieşeni, Păltiniş, Câmpulung Moldovenesc etc.)

2. Pachete în staţiuni balneare (Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata, Vatra Dornei, Buziaş, Covasna, Băile Herculane, Băile Govora etc.)

3. Pachete de turism rural (Bran Moieciu, Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Vrancea, Apuseni)

În plus, Mărginimea Sibiului se află şi în primele destinaţii preferate de turiştii străini care vor petrece iarna în ţara noastră.

TOPUL TIPURILOR DE PACHETE TURISTICE DE INCOMING VâNDUTE PRIN AGENŢIILE DE TURISM MEMBRE ANAT

1. Staţiuni montane (Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran Moieciu, Slănic Moldova) – grupuri din Republica Moldova, Federaţia Rusă, Ucraina, Ungaria, turişti individuali din Grecia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie.

2. Turism rural (Maramureş, Bucovina, Munţii Apuseni, Mărginimea Sibiului) – turişti individuali din Ungaria, Germania, Austria, Italia, Franţa etc.)
“Din păcate, la capitolul incoming sezonul de iarnă nu atrage mulţi turişti străni în România. Majoritatea sunt individuali şi aleg pensiunile rurale. Cele mai multe grupuri sunt în prima jumătate a lunii ianuarie, din spaţiul ex-sovietic. Datorită îmbunătăţirii relaţiilor cu Republica Moldova, se aşteaptă mai mulţi turişti din ţara vecină”, explică ANAT într-un comunicat de presă.

ANAT speră ca în anul 2010 turismul românesc să îşi revină faţă de 2009 şi să înregistreze şi o creştere uşoară, de cel puţin 5%. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ANAT estimează o scădere de cel mult 10% faţă de anul precedent a circulaţiei turiştilor. Până la ora actuală, pachetele turistice şi locurile deţinute de agenţii la hoteluri au fost vândute În proporţie de 70-80%.

Se observă o creştere a cererii turistice pentru perioada Crăciunului, atât pe intern, cât şi pe extern.
Motive: obişnuinţa românilor de a se deplasa cu familia de Crăciun, căpătată în ultimii ani, şi tarifele mai mic practicate în această perioadă, faţă de perioada Revelionului.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav