Sibiul locul 3 la campionatul mondial de fotbal al robotilor E-mail
locul 3 pentru Sibiu România nu s-a calificat la campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud, dar a reuşit performanţa de a ocupa locul trei la campionatul mondial de fotbal al roboţilor, RoboCup, cel mai mare eveniment de robotică şi inteligenţă artificială din lume, conform unui comunicat de presă remis, vineri, de echipa românească participantă.

Desfăşurat în acest an la Singapore, concursul a adunat participanţi din peste 40 de ţări care s-au întrecut în cele 15 ligi ale concursului roboţilor RoboCup. România, prin Sebastian Marian, împreună cu echipa lui Oxsy, s-a plasat pe locul 3 la Simulation League concurând alături de echipe puternice cum ar fi cele din Japonia, China, Brazilia, Germania, Iran. Acest loc îi asigură calificarea la campionatul de anul viitor ce se va desfăşura la Istanbul.

Performanţa sibianului este remarcabilă, ţinând cont de lipsa investiţiilor şi implicarea redusă a României în domenii ca inteligenţa artificială şi robotică.

RoboCup este un proiect internaţional, lansat în 1997, în domeniul roboticii şi al calculatoarelor, care are ca scop promovarea sistemelor de inteligenţă artificială în întreaga lume. RoboCup a ales jocul de fotbal ca subiect de cercetare. Ideea de bază este de a dezvolta sisteme computerizate, capabile să presteze diferite sarcini specifice oamenilor. În cadrul acestei competiţii se încearcă simularea unui joc de fotbal, scopul final declarat fiind dezvoltarea unei echipe de roboţi humanoizi autonomi, care să câştige până în anul 2050, un meci desfăşurat după regulile FIFA, cu recenta campioană mondială la fotbal.

"Simulation Soccer League", în care participă echipa sibiană Oxsy, este una din cele 15 ligi actuale ale competiţiei RoboCup şi este liga în care nu există roboţi adevăraţi, însă spectatorii pot urmări acţiunea, pe un ecran mare ce arată ca un joc de computer uriaş. În această ligă, echipe a câte 11 programe software se conectează şi joacă una cu cealaltă prin intermediul unui server. Fiecare program reprezintă un jucător, rulează pe câte un calculator separat, iar toate calculatoarele se conectează la acest server de fotbal.

Cei 22 de jucători conectaţi la acest server primesc date senzoriale - vizuale, auditive şi interne, legate de lumea în care se află şi pot reacţiona, executând acţiuni pe care le trimit serverului, sub formă de comenzi precum: "aleargă", "loveşte", "roteşte". Singurul mod de comunicare între jucători se face prin intermediul unei comenzi "spune", trimise serverului.

Compa IT Sibiu a fost alături de echipa sibiană Oxsy sprijinind sistematic performanţele obţinute de Sebastian Marian în competiţia roboţilor.

Oxsy s-a înfiinţat în iulie 2002, odată cu proiectul de diplomă în domeniul sistemelor multi-agent al lui Sebastian Marian. De la prima participare în iulie 2003, Oxsy nu a lipsit de la niciun eveniment RoboCup.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav