Sibiul nu se teme de gripa noua E-mail
sibiul nu se teme de gripa Sibiul, cu trei centre de vaccinare, două la Sibiu şi unul la Mediaş este relaxat în faţa noului virus de gripă porcină. Isteria produsă de o eventuală infectare cu virusul A1HN1 şi a morţilor tot mai mulţi din ultimul timp, i-a împins totuşi şi pe sibieni să se vaccineze.

Acelaşi fapt i-a determinat şi pe reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, împreună cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu să deschidă două centre de imunizare împotriva virusului A H1N1, pentru populaţie şi un al treilea pentru personalul spitalului. Sibienii se pot vaccina începând de la sfârşitul săptămânii trecute în aceste centre. Conducerea Spitalului din Mediaş aluat aceeaşi decizie. Astfel şi în nordul judeţului a fost deschis un centru de vaccinare în cadrul Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului.

Cu toate acestea, sibienii nu sunt foarte interesaţi.Numărul sibienilor care se îmbolnăvesc de gripa porcină este în continuă creştere şi a ajuns la 122. În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate la Sibiu, trei cazuri. Cu toate acestea, totalul celor care recurg la imunizare este foarte mic. Pentru a preveni un nou val de îmbolnăviri, sibienii care doresc să se vaccineze împotriva virusului gripal AH1N1 pot să o facă în secţia de la Policlinica Veche între orele 9 şi 15 şi la secţia de Boli Infecţioase. De duminică, şi până astăzi s-au imunizat numai 127 de persoane, respectiv 35 de sibieni duminică şi 92 de persoane au făcut vaccinul, luni până la ora 15.00.

Medieşenii s-au înghesuit la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului din oraş, unde a fost amenajat punctul de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Prezenţa în număr mare a locuitorilor oraşului la aimunizare a depăşit aşteptările conducerii. Pentru a preveni o eventual criză de vaccine, DSP-ul a comandat şi a primit, ieri încă 15.000 de doze pentru a le distribui apoi către medicii de familie şi spitale.

Numărul îmbolnăvirilor creşte

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSPS) şi în urma analizelor de laborator, realizate la Institutul de Boli Infecţioase de la Bucureşti, au fost cofirmate cu virusul A H1N1 trei persoane de sex feminin, din Sibiu. În unul din cazuri este vorba despre o tânără de 24 de ani, internată la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi, aflată sub supravegherea medicilor şi cu tratament antiviral. În cel de al doilea caz este vorba de o altă tânără, de 28 de ani, care este şi ea izolată la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi, fără tratament antiviral. Cel de al treilea caz este al unei femei de 58 de ani, din Sibiu, care s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu alte persoane infestate cu A H1N1. La fel ca şi celelalte două persoane, femeia este internată la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi, cu tratament antiviral. „În niciunul dintre cazuri nu este vorba despre complicaţii”, a declarat directorul adjunct în cadrul DSP Sibiu, dr. Elena Resiga.

Elevii la control zilnic

Începerea orelor după vacanţa de iarnă, i-a determinat pe repezentanţii DSP-ului să adreseze profesorilor recomandarea de a supraveghea elevii, de a realiza triajul epidemiologic în fiecare dimineaţă şi de a raporta fiecare posibil caz de îmbolnăvire, instituţiei. De asemenea, potrivit unei decizii noi a Ministerului Sănătăţii, sălile de clasă vor fi închise pe o perioadă de 24 de ore, pentru realizarea dezinfecţiei şi nu pentru o săptămână, aşa cum se proceda înainte. În şcolile sibiene, de la începutul anului şi până în prezent a fost confirmat un singur caz de gripă porcină, la un elev de la Şcoala nr. 13. Atunci, reprezentanţii DSPS au hotărât ca sala de clasă să nu se închidă, întrucât primele simptome ale bolii apăruseră în timpul vacanţei de iarnă şi băiatul de nouă ani nu intrase în contact cu colegii lui.

Sursa: infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav