Sibiul ofera posteritatii un olimpic pe an E-mail
elevi olimpici Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a premiat săptămâna trecută, la Bucureşti, toţi elevii din ţară care anul acesta au obţinut rezultate la olimpiadele şi concursurile internaţionale.

Această ştire nu a apărut nicăieri în mass-media sibiană săptămâna trecută. Şi asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: Sibiul aproape că nu a contat la festivitatea condusă de ministrul interimar al Educaţiei Emil Boc.
În tot anul 2009 Sibiul a avut un singur elev care a reuşit performanţa de a obţine un rezultat notabil la vreun concurs şcolar internaţional. Este vorba despre un elev care între timp a şi părăsit şcoala sibiană pentru a merge la facultate.

Flaviu Pepelea a fost medaliat cu bronz la Olimpiada Central-Europeană de Informatică. La momentul respectiv Pepelea era elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Ca să vă faceţi o idee despre ce înseamnă această perfomanţă, judeţe precum Iaşi, Bacău, Satu-Mare sau Mureş au adunat împreună zeci de olimpici. Fără să mai vorbim de Bucureşti unde se concentrează majoritatea olimpicilor. Puşi în faţa acestor date dascălii sibieni lasă capul în pământ. „Eu zic că este foarte puţin având în vedere valoarea elevilor sibieni şi rezultatele lor la concursurile desfăşurate la nivelul gimnaziului şi la nivelul examenelor de absolvire a clasei a VIII-a.

Sunt notele cu care elevii intră la Colegii prestigioase precum „Gheorghe Lazăr”, Octavian Goga” sau „Samuel von Brukenthal”. Aş adăuga aici şi Liceul „S. L. Roth” din Mediaş”, a declarat Constantin Gorun, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. Constantin Gorun mai admite că există o disfuncţionalitate între rezultatele obţinute de elevi în gimnaziu şi rezultatele obţinute de ei mai departe. Rezultatele recente ale olimpicilor sibieni nu sunt tocmai o noutate ci se înscriu pe trendul descendent înregistrat în ultimii ani. Anul trecut Sibiul nu a avut niciun elev premiat la olimpiadele internaţionale. În tot judeţul a existat un singur olimpic, la Mediaş: Artur Baboi de la Şcoală Naţională de Gaz. Baboi a fost medaliat în 2008 la Olimpiadă Internaţională de Ştiinţe desfăşurată în Taiwan.

În 2007, Nicolae Valentin Papară era primul olimpic al Sibiului la Balcaniadă după mai bine de 15 ani. În urmă cu trei ani, la acelaşi tip de festivitate de premiere organizată de Ministerul Educaţiei, judeţul nostru a avut doi elevi premiaţi.

Olimpici la culturism şi judo

Alături de Flaviu Pepelea Sibiul a mai avut în anul şcolar 2008 – 2009 olimpici la concursurile locale şi naţionale. Răzvan Drăgan de la Colegiul „Onisifor Ghibu” a fost olimpic la atletism, Andrei Munteanu şi Ştefan Eremia, tot de la Colegiul „Onisifor Ghibu” au fost medaliaţi la judo, Mirela Dragomir, absolventă al Colegiului Textil a fost premiată tot la judo, în vreme ce Liana Pall a fost olimpică la culturism.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav