Sibiul va respira traditie E-mail
Sibiul va respira traditie Luna august vine la Complexul National Muzeal (CNM) Astra cu numeroase activitati si festivaluri cu traditie. Sute de mesteri populari din toata tara isi vor da intalnire la Sibiu pentru a lua parte la festivaluri.

Tezaurele umane vii sunt pastratorii si continuatorii Traditiei. Fie ca este vorba de mestesuguri, de cantece si dansuri traditionale sau de datini si obiceiuri specifice calendarului popular, toate aceste valori ale culturii traditionale ne definesc si ne confera unicitate.

Luna august debuteaza la CNM Astra cu Festivalul National al Traditiilor Populare, manifestare care se va desfasura in perioada 6-9 august. Festivalul, ajuns in acest an la editia a VIII-a va reuni aproximativ 300 de participanti, reprezentand cate un judet din fiecare mare regiune istorica a tarii, dar si comunitatile romanesti din afara granitei. In cadrul celor sapte sectiuni, de mare atractie, ale Festivalului: Arte plastice, Arte literare, Arte mecanice, Arte religioase Arte culinare Arte muzicale si Arte coregrafice, vor evolua artisti din judetele Neamt, Brasov si Giurgiu, precum si romanii din Serbia, Ucraina, Bulgaria si Republica Moldova.

Tesut, brodat si olarit

Targul Creatorilor Populari din Romania, care se va desfasura in perioada 14-16 august continua seria manifestarilor sub egida „Tezaure umane vii". Astfel, Targul de Sfanta Maria de la Sibiu, desfasurat in cadrul acestui proiect, reuneste, pe editie ce trece, tot mai multi creatori populari din Romania si romani de diferite etnii, reprezentand diferite zone etnografice ale tarii, care contureaza imaginea intregii tipologii a mestesugurilor traditionale: tesut, brodat, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si os, pictura de icoane, cojocarit, confectionat masti, podoabe, papusi, instrumente muzicale si palarii, impletituri de fibre vegetale etc., dar si de peste hotare, in Republica Moldova si Bulgaria.

Sibiul e al olarilor

De asemenea, in perioada 21-25 august Muzeul in aer liber va fi gazda a peste 180 de maestri in arta populara care se vor intrece in mestesug, in cadrul fazei nationale a Olimpiadei „Mestesuguri artistice traditionale". „Concursul reuneste copii mestesugari de pe tot cuprinsul tarii, castigatori ai fazelor judetene. Pe langa demonstratiile micilor mestesugari vor exista si momente artistice", a declarat Dana Botoroaga, muzeograf al CNM Astra. Concomitent cu acest eveniment, sub genericul "Fara limite - Impreuna intru traditie", se va desfasura tabara de mestesuguri traditionale dedicata persoanelor cu dizabilitati din toata tara. Seria manifestarilor dedicate revitalizarii si perpetuarii culturii traditionale se incheie cu Targul Olarilor, care va avea loc in Piata Mare a Sibiului in perioada 5- 6 septembrie.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav