SMURD Sibiu primeste sapte autospeciale E-mail
smurd sibiu Judeţul Sibiu va primi, în total, şapte autospeciale pentru intervenţii rapide, în urma unui proiect depus spre finanţare europeană. Acesta este rezultatul unui parteneriat între cele şase judeţe din regiunea Centru. Recepţia primelor maşini, 24 la număr, câte patru pentru fiecare judeţ, va avea loc marţi.

Primele 24 autospeciale pentru intervenţii rapide vor fi recepţionate marţi, la Târgu Mureş, în prezenţa primului ministru Emil Boc, a ministrului Vasile Blaga, a secretarului de stat Raed Arafat şi a reprezentanţilor celor şase judeţe din Regiunea Centru, printre care este şi Sibiu.

Acesta este rezultatul unui proiect depus spre finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”. Bugetul total al proiectului este de 42,65 milioane lei. Prin acest proiect va fi extins serviciul de urgenţă la nivelul întregii Regiuni de Dezvoltare Centru, pe baza asociaţiei create între judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

În prima etapă au fost achiziţionate 24 de autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, câte patru pentru fiecare judeţ, în valoare de aproape 14 milioane lei, fără TVA. Urmează să fie achiziţionate alte şase autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, câte una pentru fiecare judeţ, şase autospeciale pentru descarcerări grele, care vor fi repartizate la fel, şi doar trei autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) care vor reveni judeţelor Braşov, Mureş şi Sibiu. În plus, va fi achiziţionat şi un centru mobil de comandă şi control. Peste 600 de persoane din cele şase judeţe vor fi selectate pentru a fi instruite în cadrul acestui proiect, pentru a putea interveni corect şi la timp.

„Vitalitatea acestui proiect este evidentă în momentul în care avem atâtea accidente, zone greu accesibile sau condiţii meteorologice adverse. Importanţa proiectului este subliniată şi de către timpul rapid de organizare a asociaţiei celor şase judeţe ce au depus proiectul, la un an de la lansarea programului de finanţare. Echipamentele moderne şi rapide îşi spun cuvântul pentru a reduce timpul de acţiune şi intervenţie în cazurile extreme, când secundele contează pentru a salva un om. În acelaşi timp, dacă nu avem personal calificat totul poate fi în zadar”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, iar suma nerambursabilă solicitată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei” este de aproape 36 milioane lei.

SMURD Sibiu primeşte şapte autospeciale

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav