Someri - Peste 30 la suta din angajatii unitatilor de sub CJ E-mail
Someri CJ 162 de oameni din unităţile subordonate Consiliului Judeţean vor ajunge în şomaj după reducerea numărului de personal impusă de OUG 63/2010. Consilierii judeţeni vor vota miercuri, în şedinţă extraordinară, reducerea cu peste 30 la sută a numărului de posturi din instituţiile de sub autoritatea Consiliului.

Conform organigramei, la Consiliul Judeţean sunt aprobate 796 posturi, din care, sunt efectiv ocupate 658. Numărul maxim de posturi pentru Consiliul judeţean este, însă, de 493, din care 455 posturi sunt determinate în funcţie de populaţia judeţului, 28 de posturi sunt pentru Direcţia Judeţeană de Evidenţa Populaţiei şi zece posturi sunt rezervate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Astfel, dacă din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean va pleca un singur om, iar de la serviciile publice 18 oameni, cultura va avea cel mai mult de pierdut, nu mai puţin de 146,5 posturi. „Aparatul de specialitate al CJ Sibiu este inferior numeric celui din judeţele cu o populaţie mai mică decât a judeţului Sibiu, precum Alba, Harghita, ceea ce denotă că politicile de personal în Sibiu s-au făcut în mod raţional şi numai în funcţie de volumul atribuţiilor legale", se arată în raportul de specialitate al proiectului. Astfel, dacă din Consiliu va pleca un singur om, de la cultură vor fi desfiinţate 146,5 posturi, în urma comasării unor instituţii. Cei mai mulţi oameni îi va pierde CNM Astra, care deşi rămâne instituţie de sine stătătoare, va trebui să dea afară 55 de oameni.

Filarmonica de Stat Sibiu va fuziona cu Teatrul pentru copii şi tineret "Gong". Împreună vor trebui să ajungă la 96 de posturi, astfel că 43,5 vor fi desfiinţate. Conform proiectului, Ioan Bojin va fi directorul noii instituţii. Centrul Judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale "Cindrelul Junii" va fuziona cu Şcoala Populară de arte şi meserii "Ilie Micu". Dacă acum sunt ocupate 85 de posturi, 27 vor fi propuse spre desfiinţare în şedinţa de miercuri. Managerul care va rămâne în post este Silvia Macrea, directorul Centrului Cindrelul Junii. Alte 21 de persoane, din 67, de la Biblioteca Astra, vor ajunge în şomaj.

În ceea ce priveşte serviciile publice subordonate CJ Sibiu, Serviciul public "Sala Transilvania" Sibiu va fuziona cu Serviciul public "Salvamont" Sibiu. Noul serviciu va rămâne cu 20 de posturi, zece persoane fiind disponibilizate. Managementul va fi asigurat de Victor Cornea, directorul Sălii Transilvania. De la Camera Agricola vor mai pleca şase persoane, iar de la DJEP două.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav