Spargatorul de nuci ~ o zi pana la premiera E-mail
spargatorul de nuci O zi a mai rămas până la primul spectacol al Teatrului de Balet Sibiu din acest an. Balerinii sibieni vor urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, miercuri, 13 ianuarie, de la ora 19, pentru a le oferi iubitorilor dansului premiera spectacolului "Spărgătorul de nuci", în coregrafia şi regia lui Valentin Barteş. Reina Amakasu în rolul Clarei, Dan Haja, în rolul Spărgătorului de nuci, Asami Kasuya ca Regină a Zăpezii şi Zână a Dulciurilor, Yuki Seki, Regele Zăpezii şi Prinţul le vor da ocazia spectatorilor să facă o incursiune într-o lume feerică, de vis, în cadrul oferit de sufrageria domnului Stahlbaum din Germania.

Baletul

"Spărgătorul de nuci" este un balet în două acte şi trei tablouri inspirat după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului "Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor" a lui E.T. A. Hoffmann, construit pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Deşi a fost prezentat în premieră absolută cu mai bine de un secol în urmă, mai precis pe 6 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, spectacolul se bucură de o mare popularitate printre pasionaţii de dans clasic, fiind o poveste specifică sezonului rece şi sărbătorii Crăciunului.

Povestea

Baletul prezentat sibienilor aduce în prim plan lumea visului, cu personajele sale fabuloase: Regele Şoarecilor, Zâna Dulciurilor, Regele şi Regina Zăpezii, Spărgătorul de nuci, îngemănată cu lumea reală din casa domnului Stahlbaum, în care se află Clara, personajul principal, fratele ei Fritz sau unchiul Drosselmeyer. Toate aceste tărâmuri subliniază lupta dintre bine şi rău, în care binele câştigă.

Sibienii care vor să trăiască o poveste de secol XIX şi atmosfera Crăciunului, îşi mai pot procura biletele de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu sau în seara spectacolului de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav