Spargatorul de nuci premiera sibiana E-mail
spargatorul de nuci Crăciunul vine la Sibiu cu o poveste magică. Clara, Fritz, Spărgătorul de nuci, Regele şoarecilor, Regina şi Regele zăpezii, sau Zâna dulciurilor sunt doar câteva dintre personajele de poveste cărora dansatorii Teatrului de Balet Sibiu le vor da viaţă pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Săptămâna viitoare, în 16 şi 17 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor se va desfăşura, în premieră, spectacolul "Spărgătorul de nuci", în coregrafia lui Valentin Barteş.

Poveste de o sută de ani

Baletul în două acte şi trei tablouri este realizat după libretul lui Iuri Grigorovici, în versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E.T.A. Hoffmann şi spune o poveste despre lupta dintre forţele binelui şi ale răului, în ajun de Crăciun. Spectacolul aduce pe scena sibiană atmosfera magică a poveştii devenite clasice, care a fost transpusă pentru prima dată în dans la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, pe 6 decembrie 1892. "Spărgătorul de nuci" este realizat de Teatrul de Balet Sibiu şi se va bucura de participarea dansatorilor de la Şcoala de Dans Forever Dance, de la Şcoala de Balet Ibi şi de la Şcoala de Balet Young, care promit să aducă în inimile sibienilor toată gama de emoţii care se cern în casa domnului Stahlbaum, din Germania, locul de desfăşurare a acţiunii.
Biletele pentru spectacol vor putea fi procurate începând de astăzi de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, aflată în Parcul Tineretului, sau în seara reprezentaţiei, de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav