Spectacol de Martisor la Teatrul National "Radu Stanca" E-mail
Spectacol de Martisor la Teatrul National Mărţişorul aduce pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu un spectacol unic în repertoriul instituţiei sibiene: „Femeia ţintă şi cei zece amanţi” după Matei Vişniec.

Reprezentaţia va avea loc marţi, 1 martie, ora 19:00, spectacolul fiind reluat la cererea publicului după mai bine de un an.

Coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu şi Théâtre de la Licorne (Franţa), „Femeia ţintă şi cei zece amanţi” a avut premiera pe 29 mai 2009, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a fost prezentată mai apoi în cadrul bienalei Lille 3000 din Franţa. Spectacolul regizat de Claire Dancoisne, directorul Teatrului de la Licrone, prezintă un univers fascinant şi plin de originalitate.

Multitudinea formelor alese poartă spectatorul într-o lume unde teatrul clasic, commedia dell’arte şi elementele de circ se îmbină perfect. Spectacolul propune un teatru în care actorii, artiştii plastici şi muzicienii sondează limitele imaginaţiei, iar unicitatea elementelor vizuale şi bizareria măştilor reprezintă o manieră de exploatare a limbajului teatral clasic al trupului, al hârtiei, metalului, culorilor sau sunetului. Acestă formă de teatru, non-realist şi deseori poetic, explorează şi se foloseşte de arta teatrală contemporană, arta plastică şi teatrul de păpuşi.

Demersul artistic al regizoarei are ca suport un text după Matei Vişniec în care autorul se întoarce la conotaţiile poetice ale absurdului şi grotescului. Cei trei actori ai teatrului – Diana Fufezan, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea – execută roluri multiple, dificile, dar în acelaşi timp impresionante prin precizie şi prin originalitatea formulei. Scenografia Liei Manţoc şi muzica lui Vasile Şirli argumentează accentele grave ale acestei parodii cu umor negru. Spectacolul are o durată de 50 de minute, iar biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrală din Sibiu şi online pe bilete.sibfest.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav