Spectacolul, Femeia tinta si cei zece amanti, in Franta E-mail
Spectacol in Franta Femeia tinta si cei zece amanti" a lui Matei Visnec a fost pusa in scena la Festivalul Lille 3000, de catre actorii sibieni. Desi la Sibiu s-a incheiat stagiunea teatrala, actorii Teatrului National "Radu Stanca" lucreaza neincetat, incheiand parteneriate cu diferite teatre din Germania.

Zilele trecute, coproductia romano-franceza „Femeia tinta si cei zece amanti“ s-a jucat la Lille. Piesa, in regia lui Claire Dancoisne, s-a bucurat de un mare succes in randul francezilor. Spectacolul creat la Sibiu de catre regizoarea Dancoisne impreuna cu echipa Teatrului National «Radu Stanca» a fost pus in scena pe 26 si 27 iunie, la Lille, in cadrul festivalului "Lille 3000", manifestare bienala ce isi propune sa continue evenimentele culturale din cadrul Lille 2004 - Capitala Culturala Europeana. Spectacolul, prezentat pentru prima oara in cadrul celei de-a XVI-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, este o adaptare pe muzica lui Vasile Sirli a textului scris de dramaturgul roman Matei Visniec si descrie peripetiile unor artisti de circ care isi monteaza instalatiile intr-un nou loc de popas. Inspectorul delegat sa verifice normele de securitate este intrigat de „Casa ororilor“, unde se ascunde „Femeia tinta“. Aceasta are un ochi strapuns de un cutit si trebuie sa seduca, in fiecare noapte, zece amanti pentru a-si alina durerea.

Actori sibieni la Lille

Diana Fufezan, Cristina Ragos si Ciprian Scurtea, actorii care formeaza distributia romana a piesei, sunt aruncati intr-o intriga suprarealista a unui univers absurd, cu masti si marionete, elemente ale unui teatru de obiecte nemaiintalnit pana acum in Romania. „Am trait alaturi de actori o adevarata aventura umana“ , a declarat pentru presa franceza Claire Dancoisne, vorbind despre procesul de creatie de la Sibiu. Potrivit reprezentantilor TNRS, cele doua reprezentatii de la Lille s-au desfasurat in limba romana, bariera lingvisitica fiind depasita prin prezentarea catre public, inainte de spectacol, de catre regizoare a unor elemente cheie ale textului. „Reprezentatiile spectacolului «Femeia tinta si cei zece amanti» au fost urmate de discutii libere cu publicul la care au participat actorii Teatrului National «Radu Stanca» si membrii echipei de creatie“, se arata in comunicatul de presa remis de teatrul sibian.

Parteneri straini

O alta realizare a TNRS este parteneriatul pe care acesta l-a obtinut cu Teatrul de Stat Hessian. Astfel, la sfarsitul acestui an, un regizor de la Marburg, va monta la Sibiu spectacolul «Frumoasa din Padurea adormita», spectacol creat pentru sectia germana a teatrului. In plus, potrivit reprezentantilor Teatrului National, tot in aceasta vara s-a pus bazele unei colaborari de trei ani cu Teatrul de Stat Oberhausen. „Parteneriatul cu Teatrul de Stat Oberhausen, este un proiect pe o perioada de trei ani de zile, numit «Doua tari si un spectacol“. Proiectul are la baza un schimb pe perioada a trei stagiuni intre cele doua teatre, incepand cu septembrie 2009, in prima stagiune avand loc un schimb de regizori si actori intre cele doua teatre partenere, in cea de a doua stagiune un schimb de spectacole de teatru urmand ca in ultima faza proiectul sa se incheie cu un spectacol comun al celor doua institutii de cultura, ce va fi prezentat atat la Sibiu cat si la Oberhausen.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav