Spitalul de Pediatrie a intrat in secolul XXI E-mail
spitalul de pediatrie În vreme ce alte unităţi medicale din judeţul Sibiu sau din ţară încă se luptă cu dotările din secolul trecut, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu se ridică la nivelul unităţilor medicale din vestul Europei şi merge mai departe.

Cum evoluează spitalul sibian de pediatrie? Păi, spre exemplu, cele trei clinici din care este compus şi care sunt plasate în locaţii diferite din oraş sunt legate printr-o reţea de calculatoare, intranet pentru cunoscători. Astfel, fie că este vorba despre un caz medical de la Clinica de Pediatrie, de la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică sau de la Secţia Boli Infecţioase Copii, toţi medicii pot avea acces la informaţiile medicale în timp real şi pot contribui efectiv la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacientului.

Şi ca şi cum nu ar fi de ajuns, în premieră în judeţul nostru, pacienţii vor care ajunge la Spitalul de Pediatrie vor beneficia de o fişă electronică de sănătate, prin urmare şi de o bază de date proprii, accesibilă atât intern, de către medicii spitalului, cât şi extern, de alţi medici din afara spitalului. Ca să vă faceţi o idee despre cum funcţionează sistemul, un caz din Sibiu poate fi avut în vedere inclusiv de către un medic specialist din străinătate, fără ca acesta să-şi părăsească locul de muncă. De fapt, acesta este şi pasul următor în spitalul sibian de pediatrie: înscrierea bazelor de date nou create în cadrul unor reţele de profil europene.

Toate datele de mai sus sunt importante în primul rând din punct de vedere al pacientului. Există însă şi unele avantaje de care se bucură spitalul din punct de vedere al medicilor. Odată înscris în reţelele de profil europene, medicii dijn Sibiu au acces la informaţii noi şi tehnici medicale aplicate cu succes în alte spitale europene. De asemenea, în urma acestor dotări creşte şi interesul altor medici şi cercetători asupra posibilităţii de dezvoltare a abilităţilor profesionale în cadrului Spitalului din Sibiu.

Cum a fost posibilă această dezvoltare rară pentru medicina din România într-un an de criză economică? În primul rând prin seriozitatea managerilor şi în al doilea rând prin posibilitatea accesării de fonduri europene în baza unor proiecte foarte bine puse la punct. O mare parte din dotările tehnice noi au ajuns la Sibiu în urma implementării proiectului „Creşterea capacităţii de management instituţional a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu”, desfăşurat în perioada mai 2009 – februarie 2010 şi în valoare de aproximativ 80.000 de euro. „Acest program ne oferă biletul de călătorie către internaţionalizarea medicinei şi tot ceea ce facem noi aici se va răsfrânge asupra comunităţii”, a declarat dr. Mihai Neamţu, directorul medical al spitalului.

Conducerea spitalului sibian nu s-a oprit însă aici. Tot în baza unor proiecte cu finanţare europeană Spitalul de Pediatrie Sibiu intenţionează înfiinţarea unui centru de cercetare şi a unui laborator în medicina respiratorie pediatrică, precum şi înfiinţarea unui centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice. După atâtea dotări şi proiecte viitoare întrebarea care se pune nu este cum de au reuşit medicii de la Pediatrie, ci cum de în alte spitale nu se poate?

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav