Spitalul din Cisnadie va fi amputat E-mail
spitalul ciscnadie va fi amputat Peste 100 de angajati ai Spitalului din Cisnadie risca sa ramana fara loc de munca, iar sute de pacienti vor fi nevoiti sa bata drumul pana la Sibiu. Este o perspectiva sumbra, pe care o pregateste insusi primarul orasului. Johann Krech a somat conducerea Spitalului sa elibereze „de urgenta" cladirea in care functioneaza unitatea de primiri-urgente si sectia de medicina interna. Imobilul a fost retrocedat unei persoane fizice, iar edilul-sef tine mortis sa execute sentinta judecatoreasca fara sa caute alternative pentru spital. Dan Pirnoiu considera ca inversunarea primarului Johann Krech ?poate fi interpretata".

Spitalul din Cisnadie va suferi o noua „amputare". Dupa ce a pierdut Maternitatea, e la un pas de a ramane fara doua sectii vitale: unitatea de primiri-urgente si sectia de medicina interna. Ambele functioneaza intr-o cladire ce a fost retrocedata, prin hotarare judecatoreasca, unei persoane fizice. In loc sa caute o alta locatie adecvata pentru desfasurarea actului medical, primarul Cisnadiei someaza conducerea spitalului sa elibereze „de urgenta" cladirea. Problema Spitalului din Cisnadie a fost discutata si cu ministrul Sanatatii. Acesta a declarat raspicat ca Spitalul trebuie sa functioneze in continuare, prin gasirea unor solutii alternative. Insa lucrurile inca nu sunt clare la Cisnadie.

Evacuare „de urgenta"

Cu toate acestea, primarul orasului Cisnadie, Johann Krech, insista sa puna in practica hotararea judecatoreasca luata cu 5 ani in urma. Aceasta presupune retrocedarea unei cladiri a spitalului unei persoane fizice. „Actualul primar al orasului solicita, printr-o adresa semnata, ca doamna manager sa ia toate masurile pentru a elibera de urgenta cladirea pe care actualmente o ocupa spitalul", declara Dan Pirnoiu, presedintele Uniunii Sindicale Judetene Sanitas Sibiu. De cealalta parte, Krech sustine ca „este o hotarare judecatoreasca de 5 ani si trebuie pusa in practica". Insa reprezentantii mediului sanitar nu inteleg de ce Primaria se implica in aceasta hotarare judecatoreasca. „Cladirea a fost castigata de o persoana fizica. Nu intelegem de ce Primaria s-a bagat. Acest lucru poate fi interpretat in mai multe feluri", spune Dan Pirnoiu. Decizia prevede evacuarea de urgenta a cladirii, fara a fi precizata vreo data, afirma Pirnoiu.

Primaria nu cauta solutii

Problema nu ar fi fost atat de mare daca s-ar fi gasit o solutie alternativa pentru angajatii spitalului si pentru pacienti. „Inca nu exista nicio solutie. Nu stiu ce vom face", marturiseste Dorina Dancanet, managerul Spitalului din Cisnadie. O posibilitate ar exista. „O solutie ar fi sa mutam pacientii in celelalte aripi ale spitalului, care vor ramane. Dar asta se va intampla doar daca se respecta normele sanitare, pentru ca nu poti sa internezi foarte multi pacienti in aceeasi incapere", explica Dorina Dancanet. Aceasta considera ca cea mai buna solutie ar fi fost cumpararea imobilului de catre Primarie. Intrebat de acest lucru, primarul din Cisnadie spune ca nu stie nimic. „Cand am venit eu, decizia instantei deja exista. Nu stiu ce s-a intamplat inainte. Nu stiu nimic despre aceasta propunere a actualului proprietar", spune primarul Krech, care considera ca „o solutie ar trebui sa gaseasca DSP-ul si cu spitalul din Cisnadie, nu Primaria".

Peste 100 de cadre medicale

Cei afectati de retrocedarea unei parti din spital vor fi cetatenii orasului Cisnadie, precum si angajatii institutiei medicale. „Domnul primar Krech nu are nici cea mai vaga idee de ceea ce inseamna un spital, nu a infiintat in toata cariera domniei sale nimic, nu-l intereseaza soarta celor 100 de angajati din acest spital si nici faptul ca cetatenii din Cisnadie au sau nu asistenta medicala", acuza Dan Pirnoiu. „Sunt peste 100 de persoane la unitatile de primiri-urgente si medicina interna. Dintre acestea, 12 sunt medici, iar 50 sunt cadre sanitar-medicale", precizeaza Dorina Dancanet. De asemenea, si pacientii vor avea de suferit de pe urma retrocedarii imobilului, aici fiind internati, intr-o luna, sute de oameni.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav