Strabag reabiliteaza drumul Sibiu E-mail
Strabag reabiliteaza drumul SibiuCompania natională de autostrăzi si drumuri nationale din România a semnat contractul pentru executia lucrărilor de reabilitare a DN14 (Sibiu - Medias - Sighisoara).

Potrivit Companiei, reabilitarea celor aproape 80 de km de drum național ar trebui să fie gata în 31 ianuarie 2013. După cum anunta si Turnul Sfatului în urmă cu mai bine de jumătate de an, lucrările de reabilitare au fost atribuite companiei Strabag AG. ”DN 14 face legătura între două obiective turistice importante - Sibiu şi Sighişoara, dar este şi un drum important pe harta economică a României. Proiectul vizează reabilitarea a 79 km de drum naţional. Primul segment se întinde de la Sibiu la Mediaş între km 3 + 500 şi km 51 + 100, iar cel de-al doilea de la Mediaş până la Sighişoara, între km 57 + 500 şi km 89 + 400”, arată CNADNR într-un comunicat transmis ziarului Turnul Sfatului. Cei 79 de km de drum național vor fi reabilitați pentru suma de aproape 163 de milioane de lei, fără TVA, banii fiind acordați printr-un credit accesat de la Banca Europeană de Investiții. După cele 24 de luni de execuție a drumului, perioada de garanție se va întinde pe următorii doi ani.

 ”Prin modernizarea DN 14 se urmăreşte mărirea vitezei de deplasare a şoferilor, reducerea timpului petrecut în trafic, dar şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice”, mai arată CNADNR în comunicatul transmis ziarului Turnul Sfatului. Lucrările de reabilitare a DN14 au fost solicitate inclusiv de parlamentarii sibieni încă de acum mai bine de doi ani, însă lucrările - deși atribuite celor de la Strabag - nu au fost demarate din cauza lipsei de fonduri.

Strabag AG nu este o companie străină de Sibiu. Înaintea anului 2007, compania a primit de la administrația orașului Sibiu și lucrările de modernizare a unui pachet de străzi din Sibiu (printre care și Alba Iulia și Dima, tranzitate la acea vreme de traficul greu) și de refacere a Pieței Gării. Străzi precum Alba Iulia și Dima au avut nevoie de lucrări de refacere încă din perioada de garanție, iar reabilitarea Pieței Gării a adus atât termene mult prelungite, cât și costuri serios crescute.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav