Studenti sub stricta supraveghere E-mail
Supraveghere stricta Studentii sibieni care intra in caminele studentesti ale ULBS, dupa ora 24, sunt monitorizati atent de catre portari, care isi noteaza atent la ce ora vin studentii, in ce camera stau, si cum se numesc, "fara repercursiuni". Aceasta masura a fost luata saptamana trecuta, de conducerea universitatii, in urma unui scandal izbucnit la Caminul nr. 1.

De saptamana trecuta, directoarea adjuncta a Directiei General Admisnitrative a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu, (ULBS), Ramona Todericiu a instituit o noua regula in toate caminele studentesti ale universitatii. Toate persoanele care trec pragul caminelor dupa ora 24.00 sunt atent monitorizate de catre portari. Asadar fiecare portar are datoria sa noteze in registru numele, prenumele, camera unde sta si ora la care persoana respectiva a intrat pe usa caminului. „Nu e pentru prima data luata aceasta masura. Este reactivata, ar fi trebuit tot timpul facuta o monitorizare. Studentii mai fac prostii si ii deranjeaza pe ceilalti colegi care dorm. Daca ar fi dupa mine, pe toti i-as monitoriza. Mi se pare normal, ca se intampla tot felul de chestii", argumenteaza directoarea adjuncta a Directiei General Administrative, Ramona Todericu, din cadrul ULBS.

Big Brother pentru scandalagii

Aceasta „masura de monitorizare" a fost luata in urma unui incident care a avut loc saptamana trecuta la Caminul nr. 1, din cauza unor „studenti scandalagii", care au facut galagie, s-au batut si au spart un geam. „Studentii Caminului 1 mai vin cu scandalagii si betivi si din cauza asta toti studentii sunt monitorizati. Daca se intamplpa ceva, cat de cat o sa avem indicii si ii vom putea gasi mai usor. Saptamana trecuta a fost un scandal, i-au deranjat pe colegi si au spart si un geam in camin. De atunci doamna directoarea a facut aceasta regula", a spus administratorul Caminului studentesc nr. 1, Ioan Popa. Seful aceluiasi camin de pe Victoriei s-a aratat foarte indignat de cum isi petrec studentii noaptile prin camin. „Nu se poate sa faca bar de noapte in camin. Unii dintre ei au un comportament necivilizat", a mai spus Popa.

„Fara alcool in camin"

„Nu e vorba de altceva, decat de controlul studentilor, ei trebuie sa fie legimitati, doar pentru a vedea la ce ora vin. Persoanele care vin in stare de ebrietate sau aduc alcool in camin, nu mai au voie sa intre", a adaugat Marcel Basca, administrator la Caminul Studentesc nr. 2 si 3 de pe bulevadrdul Victoriei. Insa pe de alta parte, portarul Caminului Studentesc numarul 2, nu este de acceasi parere si considera ca in momentul de fata nu prea exista posibilitati de a ingradi accesul studentilor care „vin bauti". „Studentilor nu le convine, dar asta e regulamentul, ei nu mai sunt copii de gradinita. Acum ce sa fac cu cei care vin din club si vin bauti? Sa-i lasam sa stea la usa caminului? Sunt doar niste masuri preventive. Sunt tineri, ce sa le faci? Daca au bani, ies in cluburi, in sesiuni ce mai invata si ei, parca atunci se mai astampara", spune unul dintre portarii caminului 2, care purta mandru cravata cu insemnele ULSB.

Pareri pro si contra ale studentilor

In tabara studentilor insa, parerile sunt impartite. „Mie mi se pare normal sa se monitorizeze cine vine dupa ora 24.00, numai asa se poat prevenii scandalurile. Masura luata de conducerea ULBS poate ca e mai neobisnuita, dar e bine venit", a spus A.V., masterand din caminul studentesc nr. 7. „E naspa ca suntem urmariti, cu toate ca nu sunt genul care sa vina tarziu din oras. Dar daca conducerea caminului, tot spune ca nu e voie cu alcool in camin, de ce se dau aprobari pentru petreceri cu ocazia aniversarilor?", se intreaba F.C., o studenta din caminul studentesc nr. 5 (Energetic). „Momentan nu ma afecteaza cu nimic, dar aceata monitorizare, mi se pare a fi ceva normal, deoarece studentii scandalagii vin noaptea tarziu", spune O.C., un student din caminul 5 (Energic). „Nu sunt de acord cu aceata masura, pentru ca sunt studenta, ma duc unde vreau si vin cand vreau, pentru ca am trecut de varsta de 18 ani. Oricum nu ne poate opri nimeni, ca studentii tot o sa iasa in oras si o sa vina dupa ora 24.00", a spus M.S., o studenta din caminul studentesc nr. 7

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav