Studentul confirmat cu gripa noua invata la Facultatea de Inginerie E-mail
Primul student cu gripa noua Tânărul nu a ajuns la şcoală după ce au apărut simptomele, astfel că nu se pune problema suspendării cursurilor

Studentul la care virusul gripei noi a fost confirmat în cursul zilei de duminică învaţă la Facultatea de Inginerie. Este originar din Sebeş, şi în weekendul 14-15 noiembrie a fost plecat acasă. S-a întors în Sibiu în 16 noiembrie, când au şi apărut simptomele, motiv pentru care s-a dus de urgenţă la spital, şi nu s-a mai prezentat la cursuri. Singurele persoane cu care tânărul a intrat în contact sunt membrii familiei, aflaţi acasă, la Sebeş, şi colegii din camera de cămin. Niciunul dintre aceştia nu a prezentat până acum simptome, iar perioada de supraveghere se încheie astăzi. Tânărul, care are o formă uşoară a bolii, rămâne internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde i se administrează tratament de specialitate.

Primul deces în România, din cauza gripei porcine

România a înregistrat ieri primul deces prin gripă nouă A/H1N1. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, este vorba despre un bărbat de 43 de ani, din Siret, judeţul Suceava, care a murit în data de 20 noiembrie şi pentru care ministerul a primit ieri dimineaţă confirmarea infectării cu virusul gripal A/H1N1, care a şi cauzat decesul. Bărbatul a fost internat în data de 15 noiembrie în secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Municipal Rădăuţi, cu simptomatologie moderată.

Evoluţia rapidă nefavorabilă a pacientului s-a datorat afecţiunilor asociate pe care acesta le avea: obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Bolnavul a murit, în ambulanţă, în timpul transferului către Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, prin stop cardio-respirator. Membrii familiei nu prezintă simptomatologie respiratorie şi au fost informaţi privind măsurile protecţie. De altfel, au şi primit măşti pentru protecţia în timpul ceremoniei de înhumare. În Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi mai sunt internaţi încă 10 pacienţi, care prezintă forme severe de boală, 5 dintre aceştia sunt ventilaţi mecanic. Cazurile provin din judeţele arondate centrului universitar Iaşi. Totalul cazurilor confirmate înregistrate până ieri la prânz este de 1.966.

Începe vaccinarea

Conform aceluiaşi comunicat, ieri, în cadrul Comitetului de Coordonare pentru gripă s-a decis exact care sunt primele categorii de populaţie cu risc care vor fi vaccinate. Primele 1.340.000 de doze realizate de Institutul Cantacuzino vor fi repartizate după cum urmează: 140.000 de doze de vaccin vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70 la sută din personalul medical, 1.000.000 de doze vor fi utilizate pentru colectivităţile şcolare, unde vor fi astfel vaccinaţi 500.000 de studenţi şi 500.000 de elevi de liceu şi aproximativ 200.000 de doze de vaccin pandemic vor fi repartizate serviciilor speciale: armată, grăniceri, Ministerul de Interne.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav