Subiectele pentru bacalaureat publicate pe site~ul ministerului E-mail
Subiecte bac Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei a făcut publice modelele de subiecte pentru probele scrise şi de evaluare a competenţelor, din cadrul examenului de bacalaureat de anul viitor.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe adresa http://subiecte2010.edu.ro, modele de subiecte pentru probele scrise şi de certificare a competenţelor lingvistice şi digitale. Modelele conţin structura subiectelor pentru ambele tipuri de probe ale examenului, precum şi precizări metodologice referitoare la cerinţe şi la modalităţile de evaluare ale acestora.

Sunt afişate modelele pentru disciplinele Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, pentru limbile croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană. Au fost postate şi modelele de subiecte pentru istorie, matematică, biologie, chimie, fizică, informatică, economie, filosofie, geografie, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie.

Programul examenului de bacalaureat în 2010
Primele probe pe care le vor susţine elevii claselor a XII-a sunt cele care vizează evaluarea competenţelor. Acestea vo fi susţinute pe parcursul anului şcolar. Evaluarea competenţei lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie 2010. În cadrul acestei probe, care se va solda cu un certificat şi va măsura competenţa de comunicare orală în limba română, se va urmări calitatea gramaticală, adică acea capacitate de a vorbi corect în limba română, calitatea stilistică, nivelul conţinutului, precum şi comportamentul verbal şi non-verbal al elevului în actul de comunicare.

Cea de-a doua probă va fi în perioada 19 -29 aprilie şi vizează evaluarea competenţelor digitale. În cadrul acestei probe, un subiect de examen va cuprinde până la 25-30 de itemi care vizează anumite competenţe: utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentări, baze de date şi mijloace moderne de comunicare, respectiv Internet.

Cea de a treia probă de competenţă, în perioada 31 mai-4 iunie, vizează evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Această probă va urmări, practic, să indice competenţele elevului de înţelegere a unui text scris şi competenţa de exprimare scrisă, concomitent cu acea competenţă de exprimare orală într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă la limba şi literatura română va avea loc în 28 iunie 2010, iar cea la limba şi literatura maternă, în 29 iunie. Două zile mai târziu după data de 28, în 30 iunie, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, în funcţie de profil. Pe 2 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 4 iulie - afişarea rezultatelor. Urmează depunerea contestanţiilor şi rezolvarea lor în perioada 6-7 iulie, iar în 8 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav