Suvenirurile cuplului Ceausescu expuse la Medias E-mail
Suvenirurile cuplului Ceausescu Medieşenii s-au înghesuit, vineri după amiază, la Muzeul Municipal, la vernisajul unei expoziţii care se anunţa a fi o premieră în municipiul de pe Târnava Mare. Deşi era vorba despre prezentarea unor bunuri aparţinând cuplului Ceauşescu, în realitate localnicii au avut de admirat doar nişte suveniruri primite de fostul preşedinte al României, în desele sale vizite “de lucru” pe meridianele lumii.

În fapt au fost expuse 71 de piese aparţinând Muzeului “Franz Binder” din Sibiu, căruia i-au fost “alocate”, de către reprezentanţele diplomatice, colecţii de jucării, textile, instrumente muzicale din ţări asiatice şi africane. Angela Păucean, muzeograf în cadrul Muzeului Municipal Mediaş, ne-a declarat că “în 1986 a avut loc la Bucureşti o mega-expoziţie cu toate cadourile primite de cuplul Ceauşescu. După acel eveniment, piesele au fost repartizate muzeelor din ţară, la Sibiu ajungând doar cele cu specific etnografic. În expoziţia de la Mediaş, care va fi deschisă până la finele lunii octombrie, se află 20 de piese, reprezentând ţinute vestimentare şi diverse obiecte de artizanat, mai mult cu o valoare istorică decât materială, primite de-a lungul timpului de cuplul Ceauşescu”.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav