Tabere gratuite la mare pentru copiii saraci E-mail
Tabere gratuite la mare pentru copiii saraci Elevii sibieni care provin din familii cu venituri reduse vor putea pleca la mare în vacanţa de vară, pe cheltuiala ministerului. Direcţia Judeţeană pentru Tineret din Sibiu oferă 100 de locuri în cadrul taberelor sociale.
Vacanţa de vară a acestui an ar putea fi una de neuitat pentru 100 de elevi din judeţul Sibiu care provin din familii cu venituri reduse. Aceştia se vor putea înscrie în taberele sociale puse la dispoziţie de Ministerul Tineretului şi Sporturilor prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Sibiu (DJTS). „Este pentru prima oară, în trei ani, când avem, astfel de tabere. Ultimul an în care au fost organizate tabere sociale, în judeţul Sibiu, a fost în 2006. Atunci, numărul locurilor a fost de doar 50, faţă de 100, câte sunt anul acesta”, a explicat directorul DJT Sibiu, Claudiu Spînu. Elevii vor fi pe litoral, în staţiuni ca Eforie, Costineşti sau 2 Mai. „Tabăra durează şase nopţi şi şapte zile, iar cazarea, transportul şi masa sunt plătite de minister”, a mai precizat Claudiu Spînu.

În rândul taberelor sociale sunt incluse şi locurile pentru persoane cu dizabilităţi. La Sibiu, un singur copil a depus, până în prezent, cerere pentru un loc în tabără. „Aceste locuri pentru persoanele cu dizabilităţi sunt oferite de minister în urma cererilor primite de noi. În acest an, doar un elev a depus o astfel de cerere şi a primit avizul favorabil pentru a merge la mare”, a mai spus directorul DJTS.

Tabere tematice

Direcţia de Tineret a Judeţului Sobiu organizează, în fiecare an, tabere şcolare tematice. În acest an, oferta a cuprins o tabără de dans, realizată în colaborare cu cei de la “Forever Dance”, o tabără de handbal şi o alta de germană. Răspunsul din partea elevilor a fost prompt. În cazul primelor două tabere, locurile au fost ocupate în totalitate. Mai sunt, însă, şanse pentru cei care vor să înveţe limba germană. Costul taberelor este cuprins între 40 de lei pe noapte, cu cazare şi masă inclusă, pentru şase nopţi şi şapte zile, la tabăra de la Sălişte, şi 47 de lei pe noapte, cu aceleaşi condiţii, la Păltiniş.

În plus, în acest an, la Sibiu, va avea loc Tabăra naţională de aero-racheto-modele, pentru care au fost deja ocupate toate cele 100 de locuri puse la dispoziţie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav