Taraful haiducilor de la Clejani vine la TIFF Sibiu E-mail
taraful haiducilor Taraful haiducilor de la Clejani vine la TIFF Sibiu

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu va găzdui un concert plin de vitalitate şi culoare susţinut de Tarafului Haiducilor de la Clejani. Evenimentul, o premieră la Sibiu, va avea loc în deschiderea filmului lui Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", joi, 10 iunie, ora 21 00, în Piaţa Mică.

Cei care au dus în toată lumea muzica lăutăreasca cântată, aşa cum se învaţă din moş strămoşi în Clejani, vin la Sibiu, pentru o reprezentaţie cum numai ei ştiu să facă.

Taraful Haiducilor din Clejani nu se află la primul contact cu lumea filmului şi nu sunt o prezenţă întâmplătoare la TIFF. Liderul Tarafului, Caliu – aşa cum îl cunosc atât publicul, cât şi apropiaţii, sau Anghel Gheorghe, pe numele său din afara scenei - a colaborat cu regizorul Radu Mihăileanu pentru filmul Concertul, unde interpretează rolul primului violonist al Orchestrei Balşoi.

Despre Caliu, Radu Mihăileanu spune că “este un geniu muzical şi un mare actor”, fiind pe cât de uimit, pe atât de fascinat de modul în care Caliu a reuşit să reproducă în film 12 minute din Concertul nr. 35 pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, doar ascultând-o pe un CD de câteva ori. „În momentul în care a început să cânte Paganini, toata lumea - actorii ruşi, actorii francezi -, a rămas cu gura căscată.”

Relaţia Haiducilor de la Clejani cu filmul a început cu mult timp în urmă. În 1993, grupul a apărut în filmul francez Latcho Drom al lui Tony Gatlif. În 2000, s-au împrietenit cu celebrul actor Johnny Depp pe care Caliu l-a învăţat ţigăneşte pentru rolul din The Man Who Cried (regia Sally Potter), în care au şi jucat alături de alte nume importante ale cinematografiei, precum Christina Ricci, Cate Blanchett sau John Turturro. În 2006, tot alături de Johnny Depp, Taraful Haiducilor din Clejani sunt una dintre cele cinci formaţii ţigăneşti care apar, cântă şi sunt portretizate în documentarul When the Road Bends; Tales of a Gypsy Caravan.

La Sibiu, Haiducii promit să facă un spectacol cum nu s-a mai văzut, răvăşitor ca un cântec de jale, dar energizant şi pătimaş ca un cântec ţigănesc de voie bună.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav