Taxe mai mari la facultati pentru 2010-2011 E-mail
taxe mai mari Reprezentanţii Senatului Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu au hotărât cuantumul taxelor de şcolarizare pentru viitorul an universitar. Studenţii la zi vor avea de plătit, în unele cazuri, pentru un loc la stat, cu până la 1000 lei mai mult faţă de anul acesta universitar.

Cuantumul taxelor de şcolarizare pentru anul universitar 2010-2011 a fost stabilit în urma şedinţei Senatului Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu de luni, 22 martie. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ULBS, taxele au crescut, în cea mai mare parte, cu 300 lei, dar sunt cazuri în care diferenţa, faţă de anul universitar actual, ajunge şi la 1000 lei.

“La ora actuală există o discrepanţă foarte mare între alocaţia bugetară acordată pentru studenţii de pe locuri bugetate (chiar şi de 2–3 ori mai mult) şi taxele de şcolarizare practicate. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se vede nevoită să majoreze cuantumul taxelor pentru că facultăţile nu mai reuşesc să asigure plata drepturilor salariale programate în procesul didactic al studenţilor cu taxă şi să acopere în acelaşi timp costurile per student”, explică reprezentanţii ULBS.

Facultatea de Drept

La Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu”, taxa a fost stabilită la 2300 lei pe an, cu 400 lei mai mult faţă de anul acesta.

La Facultatea de Ştiinţe Economice, cuantumul taxei de şcolarizare a crescut cu 300 lei, de la 2400 lei la 2700 de lei, pentru primul an de studiu şi de la 2300 la 2400 lei, pentru anul II şi III de studiu.

Facultatea de Istorie

Pentru un loc la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu “Nicoale Lupu” studenţii vor trebui să plătească 2000 lei pe an, cu 300 lei mai mult decât în anul universitar 2009-2010, pentru specializarea “Istorie” şi 2500 lei, cu 300 lei mai mult, pentru specializările “Conservare-restaurare” şi “Design”.

Facultatea de Ştiinţe Politice

Taxa de şcolarizare pentru Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul ULBS, pentru anul universitar 2010-2011 a fost stabilită la suma de 2100 lei, cu 500 lei mai mult faţă de 2009-2010.

Facultatea de Jurnalistică

În cazul Facultăţii de Jurnalistică, taxa va fi de 2600 lei, pentru toate specializările, iar la Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna” pentru un loc la taxă studenţii vor plăti, pe an, 2500 lei, cu 400 lei mai mult decât în actualul an universitar.

Facultatea de Litere şi Arte

La Facultatea de Litere şi Arte cantumul taxei diferă în funcţie de specializare. Astfel, pentru specializările bilingve, domeniile “Limbi moderne aplicate”, “Ştiinţe ale comunicării” şi “Studii culturale”, studenţii vor plăti 2100 lei pe an, pentru primul an de studiu şi câte 1800 lei pentru anul al II-ea, respectiv al III-lea de studiu. Pentru a deprinde “Arta spectacolului de teatru”, studenţii trebuie să achite 3300 lei pe an, pentru anul I de studiu şi câte 3000 lei pentru anul al doilea, respectiv al treilea de studiu. În ceea ce priveşte specializarea “Teatrologie şi management cutural”, taxa este de 2100 lei pentru anul I de studiu şi câte 1800 de lei pentru ceilalţi doi ani de studiu.

Facultatea de Inginerie

Taxa pentru un loc la Facultatea de Inginerie “Herman Oberth”, pentru anul universitar 2010-2011, este de 1900 lei pe an, cu 100 lei mai mult faţă de 2009-2010.

Facultatea de Ştiinţe

Taxele au fost stabilite astfel, în cazul Facultăţii de Ştiinţe din cadrul ULBS: 1900 lei pe an pentru specializările “Informatică”, “Matematică” şi “Fizică”, 1700 lei pentru specializările “Sociologie” şi “Asistenţă Socială”, 1800 de lei pentru specializarea “Biologie”, 2000 lei pentru “Ştiinţele mediului” şi “Psihologie” şi 2100 lei pentru “Educaţiei Fizică”.

Facultatea de Medicină

Taxele de şcolarizare pentru specializările Facultăţii de Medicină “Victor Papilian” din Sibiu trec de 4000 de lei pe an. Astfel, pentru specializările “Medicină generală” şi “Medicină dentară”, taxa de şcolarizare este de 4400 lei pentru primul an de studiu şi ajunge la 5300 de lei pentru anii II-VI de studiu. Pentru specializarea “Asistenţă medicală” taxa este de 3400 lei pentru primul an, 4400 lei pentru anii II şi III şi 4800 lei pentru anul IV, iar pentru “Tehnică dentară”pentru toţi cei trei ani de studiu, taxa de şcolarizare este de 5300 lei pe an.

Facultatea de Ştiinţe Agricole

Taxa de şcolarizare pentru Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului (ŞAIAPM) pentru anul 2010-2011 va avea aceeaşi valoare ca şi anul acesta universitar şi anume 2800 lei.

În ceea ce priveşte Departamentul de Teologie Protestantă, taxa de şcolarizare pentru următorul an universitar este de 2400 de lei, cu 400 lei mai mult decât în 2009-2010.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav