Teatrul Radu Stanca deschide o noua microstagiune E-mail
Teatrul Radu Stanca O noua microstagiune Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu deschide miercuri, 30 septembrie, cea de-a doua microstagiune teatrală din acest an. Pe parcursul a nouă zile, vor fi prezentate cele mai noi spectacole ale teatrului sibian. De asemenea, va avea loc prima reprezentanţie a spectacolului „Faust”, după succesul de la Edinburgh.

Microstagiunea va fi deschisă de două premiere. La Casa de Cultură a Sindicatelor, în Sala de sport, se va juca, de la ora 17.00, „LaBute & Friends”, după Neil LaBute şi David Ives, în regia lui Radu Alexandru Nica, spectacol realizat cu studenţii Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Specializarea Actorie. Miercuri, 30 septembrie şi joi 1 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat la premiera spectacolului – eveniment ”Turandot”, după Carlo Gozzi, în regia ucraineanului Andriy Zholdak, care va avea loc în sala Teatrului Naţional „Radu Stanca”.

Pe 5 şi 6 octombrie, la Hala Balanţa, de la ora 19, va fi pus în scenă spectacolul lui Silviu Purcărete, „Faust” (foto), considerat unul dintre cele mai bune spectacole la Festivalul de la Edinburgh din acest an.

Microstagiunea va include şi spectacolele Teatrului Naţional „Radu Stanca” ce au avut premiera în timpul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Primul, „Femeia ţintă şi cei zece amanţi”, de Matei Vişniec, este o coproducţie a teatrului sibian cu Théâtre De La Licorne (Lille, Franţa), în regia franţuzoaicei Claire Dancoisne. Cel de-al doilea, „Love Factory”, de Darko Lukić, în regia croatului Robert Raponja, este o poveste stratificată, în care însăşi dragostea este reciclată la nesfârşit. Nu va lipsi din program nici „Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess”, adaptare scenică Sanda Anastasof, după un scenariu de Lars von Trier, în regia lui Radu Alexandru Nica.

Studenţii Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu –Specializarea Actorie vor prezenta „Aforisme pentru un actor tânăr”, după Radu Stanca, un spectacol coordonat de Florin Coşuleţ şi „Scaunele”, după Eugen Ionescu, în regia Adrianei Bârză.

Secţia Germană a teatrului sibian va prezenta primul spectacol nou al stagiunii 2009/2010, „Die Gegnerinnen/Rivalele”, farsă într-un act de Kara B. Spectacolul a avut premiera în 23 septembrie şi prezintă o poveste cu substrat moralizator: când doi se ceartă, al treilea câştigă.

Lansări de carte

Microstagiunea va include, de asemenea, trei lansări de carte. Lansarea volumului „Cu Ion Caramitru de la Hamlet la Hamlet”, de Mircea Moariu, va avea loc în foaierul teatrului sibian în 1 octombrie, de la ora 18.30, în prezenţa autorului. Teatrul Naţional „Radu Stanca” lansează, cu ocazia acestei microstagiuni, două reviste: „Jurnalul Artelor Spectacolelor” şi „Sibfest”. Jurnalul Artelor Spectacolelor este publicat sub egida Centrului de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” şi cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi îşi propune să ofere un spaţiu de dialog cercetătorilor, practicienilor, creatorilor, profesorilor şi studenţilor. Publicaţia va apărea trimestrial, iar în paginile ei vor putea fi regăsiţi importanţi profesori din România şi Europa care au acceptat să se alăture unui colectiv tânăr şi dornic de performanţă.

Revista „Sibfest” va apărea lunar şi îşi propune să facă o informare asupra activităţilor teatrului sibian şi a activităţii oamenilor aflaţi în spatele spectacolelor prezentate publicului. Ambele reviste vor fi lansate în 2 octombrie, la ora 18.30, în foaierul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Microstagiunea aduce în faţa publicului 15 evenimente, iar biletele pentru cele 13 reprezentaţii ale spectacolelor prezentate sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17) şi online, pe www.sibfest.ro.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav