Teodor Tulpan a fost preluat astazi de un elicopter SMURD E-mail
tulpan accidentat Tulpan s–a accidentat duminică în zona Vălari–Curmătură, acolo unde se afla împreună cu mai mulţi colegi. El a fost preluat astăzi de un elicopter SMURD şi transferat la un spital din Bucureşti, unde va fi operat. Recuperarea în urma accidentului suferit va dura aproximativ o jumătate de an.

Cunoscutul alpinist sibian Teodor Tulpan s-a accidentat, în după-amiaza zilei de duminică, în timp ce se dădea cu parapanta, în zona Curmătură-Vălari. "O rafală de vânt m-a ridicat încă 2 metri peste cât am apreciat şi am căzut de la 4-5 metri", a povestit Teodor Tulpan. Împreună cu colegii lui, acesta trebuia să plece în cursul lunii mai într-o nouă expediţie, în Alaska. "A fost o zi obişnuită de sport, fără probleme deosebite. Fane a venit la aterizare un pic mai tare, cu viteză mai mare, şi a aterizat efectiv în fund. Nu a fost vorba nici de o cădere, de nimic, a fost vorba de un accident banal şi stupid. A fost un muşuroi, şi s-a lovit efectiv la coloană. Ne pregăteam pentru expediţie, am discutat şi cu colegii de expediţie şi vom lua o decizie zilele acestea. ", a povestit unul din colegii lui Teodor Tulpan.

Transportat la Bucureşti

Teodor Tulpan a fost iniţial dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar astăzi a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat a Bucureşti, la Spitalul clinic de ortopedie-traumatologie si TBC osteoarticular "Foisor". Aici, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, iar recuperarea va dura aproximativ o jumătate de an. "Este vorba despre o fractură de vertebră lombară, care însă nu pune deocamdată probleme neurologice, dar trebuie stabilizată chirurgical şi de accea este transportat la Bucureşti, a spus Cotizo Draia, medic primar medicină de urgenţă.

A cucerit Everest-ul în 2003

Teodor Tulpan a cucerit cel mai înalt vârf montan din lume, vârful Everest (8848 m), pe 22 mai 2003. Alǎturi de el au mai urcat pe vârf în cadrul aceleiaşi expediţii, "Everest 2003", Marius Gane, Lucian Bogdan şi americanul de origine românǎ Gheorghe Dijmǎrescu. Teodor Tulpan este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Sibiu, specializarea Educaţie Fizică şi Sport, şi membru voluntar al S.P. Salvamont din 1995. Din 1996 şi până acum a participat la numeroase expediţii, escaladând cele mai înalte vârfuri din lume, printre care Aconcagua, Elbrus, Kilimanjaro, Orizaba sau Mont Blanc.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav