Terenul ocupat de fosta Cazarma 935 ~ Marsa a fost dezmembrat in 9 parti E-mail
teren avrig De câţiva ani, în urma unor demersuri complexe şi de lungă durată, oraşul Avrig a intrat în posesia terenului şi imobilelor unde au funcţionat unităţile militare din fosta Cazarmă 935 de la Mârşa. Pentru administrarea fostului obiectiv militar (peste 133 de ha), a fost însărcinată Regia Publică Locală Ocolul Silvic “Izvorul Florii” Avrig, care a asigurat un minim de pază şi exploatare forestieră în acest loc.

Totuşi, pentru administraţia locală din Avrig această soluţie nu reprezintă decât o soluţie “de avarie”, acceptată doar pentru o perioadă, în ultimii ani fiind făcute mai multe studii, prospecţiuni sau încercări, astfel încât acestui loc să-i fie găsită o destinaţie cât mai bună, care să-i pună în valoare potenţialul şi valoarea deosebită.

În urmă cu puţin timp, a mai fost făcut un pas către valorificarea şi exploatarea acestui imobil, Consiliul Local Avrig adoptând o hotărâre prin care a aprobat întocmirea unei documentaţii de dezmembrare a imobilului- teren respectiv. Documentaţia a fost realizată, iar cu prilejul primei şedinţe din acest an, legislativul avrigean a adoptat o nouă hotărâre (HCL nr. 3/2010), prin care a aprobat documentaţia de dezmembrare a imobilului de 1335000 mp, în 9 corpuri funciare distincte. Cel mai mare lot de teren rezultat în urma acestei lucrări are o suprafaţă de peste 72,5 ha, iar cel mai mic măsoară mai puţi de un ha (9549 mp).

Conform actelor deţinute, terenul ce a aparţinut fostei Cazarme 935 Mârşa este descris ca păşune şi face parte din domeniul public al oraşului Avrig. În referatul de specialitate ce a însoţit proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local, întocmit de arhitectul şef al oraşului, Elemer Boldog, se menţionează că iniţiativa întocmirii documentaţiei de dezmembrare are la bază iniţiativa primarului din Avrig de a lansa un proiect urban pe principiul colaborării teritoriale europene în zona de interes strategic Mârşa, axat pe un complex de obiective denumit “Centru de Agrement- U.M. 935”. În cadrul acestui centru, conducerea oraşului Avrig doreşte să realizeze un parc natural (Zoopark), un muzeu al industriilor, un centru de cercetare şi un centru de conferinţe.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav