Tinerele pana in 25 de ani victime preferate pentru trafic de persoane E-mail
tinere pana in 25 ani Femeile sunt cele mai predispuse să ajungă victime ale traficului de persoane umane, potrivit unei statistici realizate de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

În fiecare an, sute de românce ajung victime ale traficanţilor de carne vie, care le promit că le ajută să se angajeze ca barmaniţe, dansatoare, muncitoare în domeniul agricol, în ţară sau în străinătate. Ajunse la destinaţie, ele sunt obligate să se prostitueze, iar de multe ori sunt sechestrate, ameninţate, vândute/revândute şi deposedate de acte. Cel mai des cad victime femeile cu vârste între 16 şi 25 de ani, din mediul rural, arată statisticile. Tinere din această grupă de vârstă, din judeţele Bacău, Dolj, Olt, Iaşi, Vaslui, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Botoşani, reprezentă majoritatea victimelor identificate.

Pentru prevenirea traficului de persoane la nivel naţional, Inspectoratul general al Poliţiei Române a lansat campania de prevenire a exploatării sexuale a femeilor, „Omul cu două feţe”, urmând a se derula pe parcursul a trei luni de zile.

La Sibiu, în perioada 14-30 septembrie, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, vor fi desfăşurate activităţi de prevenire, în cadrul instituţiilor şcolare, ocazie cu care vor fi distribuite materiale informative de sensibilizare şi informare a grupului ţintă. Pentru desfăşurarea activităţilor prevăzute în cadrul campaniei, se vor difuza, la nivel local, două spoturi TV şi radio.

Pentru a putea veni în sprijinul victimelor traficului de persoane sau potenţialelor victime, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a pus la dispoziţie o linie telefonică gratuită – HELP LINE 0.800.800.678, la care cei interesaţi pot primi informaţii generale cu privire la plecarea peste hotare la muncă, în scop turistic sau pot anunţa un posibil caz de trafic de persoane.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav