Topul intersectiilor periculoase din Sibiu E-mail
intersectii periculoasePoliţiştii rutieri spun că două sunt intersecţiile cu grad mare de risc accidentogen în municipiul Sibiu, respectiv cea a bulevardului Vasile Milea cu strada Rahovei şi sensul giratoriu de la Bulevardul Corneliu Coposu cu strada Constituţiei.

Alte intersecţii periculoase sunt cea de la fabrica Libertatea, cea a străzii Ştrandului cu şoseaua Alba Iulia şi cea a străzilor Bastionului–Dealului–Andrei Şaguna, 30 de accidente grave şi 56 de accidente uşoare s–au înregistrat în municipiul Sibiu, în primele 6 luni ale acestui an * Cele mai vulnerabile zile pentru producerea accidentelor de circulaţie sunt miercuri şi luni, şi mai mult de jumătate din evenimentele rutiere au avut loc între orele 13:00 şi 19:00.

Poliţiştii rutieri spun că două sunt intersecţiile cu grad mare de risc accidentogen īn municipiul Sibiu. "Este vorba despre intersecţia bulevardului Vasile Milea cu strada Rahovei, unde circulaţia permite rularea traficului greu, atāt de intrare cāt şi de ieşire din municipiul Sibiu, şi de sensul giratoriu de la Bulevardul Corneliu Coposu cu strada Constituţiei. Īn acest caz, problemele sunt ridicate şi din punct de vedere al neacordării priorităţii de trecere la pietoni, fiind o intersecţie mare, cu multe treceri de pietoni", precizează comisarul Lucian Neamţiu, din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Alte intersecţii periculoase

O altă intersecţie periculoasă, nu neapărat din punct de vedere al accidentelor, este cea de la fabrica Libertatea, Tārgul Fānului, o intersecţie aglomerată, unde acum se desfăşoară şi lucrări. Destul de periculoasă, spun poliţiştii rutieri, este intersecţia străzii Ştrandului cu şoseaua Alba Iulia, īntrucāt marea majoritate a celor care ies de pe Ştrandului forţează ieşirea īn Şoseaua Alba Iulia cu virajul la stānga. Este o zonă īn care, de altfel, au avut loc multe accidente rutiere. Şoferii trebuie să fie atenţi şi īn cazul intersecţiei străzilor Bastionului-Dealului-Andrei Şaguna, īn special cei care virează stānga de pe Bastionului pe Andrei Şaguna.

30 de accidente grave īn Sibiu, īn prima jumătate a anului

30 de accidente grave şi 56 de accidente uşoare s-au īnregistrat īn municipiul Sibiu, īn primele 6 luni ale acestui an. Īn urma acestor evenimente rutiere, 3 oameni au murit, 30 au fost grav răniţi şi 68 s-au ales cu răni uşoare. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa īn evenimente rutiere pe raza municipiului Sibiu a scăzut simţitor faţă de perioada similară a anului 2009, cānd pe străzile din Sibiu au murit īn accidente de circulaţie 7 persoane. A scăzut de asemenea şi numărul accidentelor grave petrecute īn municipiul Sibiu, cu 11,76 la sută, comparativ cu perioada similară din 2009.

Cele mai multe accidente au avut loc miercuri

Cele mai vulnerabile zile pentru producerea accidentelor de circulaţie sunt miercuri şi luni, cānd s-au īnregistrat 19,76 la sută, respectiv 17,44 la sută din numărul accidentelor produse īn anul 2010 īn municipiul Sibiu. Mai mult de jumătate din evenimentele rutiere au avut loc īntre orele 13:00 şi 19:00. Cele mai multe, respectiv 26,7 la sută, au avut loc din cauza neacordării de prioritate la vehicule. Următoarele cauze generatoare de accidente sunt neacordarea de prioritate la pietoni, traversarea neregulamentară a pietonilor, nerespectarea distanţei īntre vehicule şi neasigurarea la mersul īnapoi.

Şoseaua Alba Iulia, prima īn top

Statisticile Poliţiei Rutiere clasează Şoseaua Alba Iulia pe primul loc īn topul locurilor de producere a evenimentelor rutiere īn municipiul Sibiu. Alte străzi cu risc crescut de producere a accidentelor sunt bulevardele Vasile Milea şi Corneliu Coposu, strada Rahovei şi Bulevardul Victoriei. Īn primele 6 luni ale acestui an, pe Şoseaua Alba Iulia au avut loc 11 accidente, pe Bulevardul Vasile Milea 5, iar pe Calea Dumbrăvii, strada Vasile Aaron şi Bulevardul Corneliu Coposu cāte 4.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav