Traditia sarbatorita la Gura Raului E-mail
Sarbatoare la Gura Raului Gurenii se pregatesc de sarbatoarea romaneasca din mosi-stramosi. Duminica aceasta, toti localnicii isi vor etala mostenirea de suflet din strabuni, in cadrul Sarbatorii Portului Popular 2009. La final, toti participantii se vor delecta cu bucatele pregatite de gospodinele din comuna.
La sfarsitul acestei saptamani gurenii se pregatesc pentru Sarbatoarea Portului Popular

Joc, cant, port popular si mancare delicioasa. Sunt doar cateva dintre elementele care vor face deosebit de atractiva Sarbatoarea Portului Popular Romanesc de la Gura Raului, de duminica aceasta. Pastratorii traditiei isi vor da intalnire, ca si in anii precendeti, la aer liber, chiar in centrul comunei. Imaginea oferita va fi cu siguranta una inedita.

Toata lumea trebuie sa fie imbracata cu portul strabun, pentru a promova, in acest fel, valorile din vatra satului din Marginime, vestimentatia specifica, dar si obiceiurile din mosi-stramosi. Coordonatorul evenimentului, Dumitru Cimpean, proprietar de pensiune din Gura Raului, a explicat ca la aceasta manifestare vor lua parte si sateni din zonele apropiate de valorile promovate in mediul gurean. „Vor participa la eveniment si invitati din Sinca Noua, Saliste si Rupea, care sunt pe aceeasi lungime de unda cu valorile promovate de noi", a matrurisit Dumitru Campean.

Hora tuturor

Pentru a pastra ordinea de desfasurare a evenimentelor, care au devenit deja o traditie in comuna, si anul acesta la iesirea din biserica, timp de doua ore, va avea loc prezentarea costumelor. De asemenea, cu incepere de la ora 16,00 va avea loc jocul din Pavilion, in port romanesc. La joc trebuie sa ia parte toata lumea, fie ca stie care sunt pasii, fie ca se prinde in hora pentru prima oara. Dupa cum au promis organizatorii, suportul muzical va fi de cea mai buna calitate, fiind asigurat de un taraf local. „Evenimentul este organizat de Biserica Ortodoxa din Gura Raului, de Asocitia Traditii, de Consiliul Local si Primaria din Gura Raului si de Scoala cu clasele I-VIII. Muzica va fi asigurata de un taraf local", a mai precizat coordonatorul evenimentului.

Rasplata pe cinste

Dupa atata incarcatura spirituala, participantii se vor bucura si de o delectare culinara deosebita. Aceasta, deoarece evenimentul se va finaliza cu o degustare de bucate traditionale, preparate de priceputele gospodine din comuna. Printre acestea se numara gustari precum ciorbe, recunoscuta tocanita de Gura Raului sau placintele cu branza. Ziua se va incheia, asadar, cu hora satului, in care se vor incinge toti cei prezenti, spera organizatorii de anul acesta.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav