Traseele autobuzelor reconfigurate si abonamente mai ieftine E-mail
Traseele autobuzelor reconfigurate Primăria trece la o nouă etapă în proiectul de modernizare a transportului public în comun, şi anume reconfigurarea traseelor unor autobuze. Totodată, abonamentele se ieftinesc, o dată cu introducerea unui abonament unic, valabil pentru orice linie. În viitor, troleibuzele vor dispare şi vor fi introduse bilete unice valabile o anumită perioadă de timp.
Prima etapă a proiectului a fost modernizarea flotei de autobuze, a unor staţii de aşteptare şi introducerea automatelor de bilete.„Vom parcurge o etapă importantă în această toamnă prin reconfigurarea traseelor Tursib şi prin regândirea sistemului de abonamente. Consider că planul prezentat de consultantul VCDB Dresda va contribui la îmbunătăţirea sistemului de transport public în comun, deoarece noile trasee vor fi configurate conform nevoilor călătorilor”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Trasee reconfigurate

Din luna noiembrie, trei trasee principale şi şapte trasee secundare ce vor face legătura între cartierele Sibiului şi zonele centrale vor fi configurate. La acestea se vor adăuga cursele regulate care fac legătura între cartiere şi zonele industriale. Această reconfigurare a rutelor Tursib a fost decisă de municipalitate în urma analizei studiului de trafic realizat la sfârşitul anului trecut de primărie. În cadrul acestuia au fost chestionate aproximativ 9000 de persoane care folosesc serviciile Tursib. Conform studiului, jumătate dintre traseele actuale ale Tursib nu sunt rentabile.

Pe traseele principale, cu indicativii 1, 2 şi 5, autobuzele Tursib vor circula cu o frecvenţă de 10 minute la orele de vârf. Traseul numărul 1 va face legătura între Cimitirul Municipal, centrul Sibiului, cartierul Ştrand, cartierul Terezian şi Viile Sibiului. Traseul numărul 2 va lega cartierul Broscărie, centrul Sibiului şi cartierul Terezian. Traseul numărul 5 va transporta călătorii pe ruta cartier Valea Aurie – centru – Gară – cartier Terezian – cartier Ţiglari.

Abonamente mai ieftine

La sfârşitul anului va fi introdus şi abonamentul unic, valabil pentru toate traseele Tursib, la preţul standard de 50 de lei pe lună, diferenţiat pe perioada de utilizare (o zi, două săptămâni, o lună). Pe lângă avantajul de a putea călători pe orice linie, abonamentul unic aduce şi o ieftinire. De exemplu, cu un abonament pe o singură linie puteau fi efectuate 60 de călătorii pe lună la preţul de 0,7 lei pe călătorie. Cu noul abonament se pot efectua 180 de călătorii/lună la preţul de 0,28 lei pe călătorie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav